• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - InternetCURAÇAO – “Het is de schuld van UTS zelf dat zij achter het net vissen nu de regering een akkoord heeft bereikt met concurrent Flow voor de levering van gratis internet aan openbare scholen en buurtcentra”, vindt PS-leider Helmin Wiels. “Ze lagen te slapen en plukken daar nu de vruchten van.”

Dit verklaarde de PS-leider aan Amigoe. De regering tekende donderdag een overeenkomst met internetprovider Flow. Die gaat alle basisscholen en buurthuizen voorzien van gratis internet.

Langzaam
Flow was al twee maanden in gesprek met de scholen. Wiels heeft UTS vorig jaar gewaarschuwd voor de manier waarop directeur Paul de Geus leiding geeft en dat het bedrijf nu achter het net vist is volgens hem haar eigen schuld. “UTS had bescherming van de regering en had een volledige monopolie-positie, maar ze heeft niks gedaan met de voorsprong op haar concurrenten. Nu wordt zij voorbijgestreefd door andere bedrijven, maar dat is haar eigen schuld”, aldus de partijleider.

4 reacties op “‘UTS heeft liggen slapen’”

 1. Ik ben een van de velen die te kampen heeft met de slechte levering, slechte service, foutieve facturen etc van UTS. Ik snap dat mensen geen medelijden hebben. Zelf had ik ook een haha-moment.

  Maar wat mij wel zorgen baart is dat dit een enorme overheidsuitgave is die ze niet op een officiele manier hebben uitbesteed. (Het internet is dan wel gratis voor de scholen, maar het feit dat er een overeenkomst is, betekend dat Flow niet gratis levert.) Wanneer onze volksvertegenwoordigers met veel geld gaan smijten mag je toch hopen dat zij een regelement van levring opstellen, meerdere bedrijven vragen te offreren en dan aan de hand van de richtlijnen in een open procedure kiezen voor degene die goodkoopste het beste levert.

  Deze manier van aanbesteden baart mij zorgen, bij wat voor bedrijven doen ze dit nog meer, wei sluiten ze nog meer buiten, wat levert het hun op. Dit is de ingang voor corruptie mensen!!

 2. Perfecte reclame voor FLOW!! UTS en GRATIS??

  In het begin staat alle openbare scholen en later in de tekst alle basisscholen?? Graag uitleg!

 3. Ja een leuke binnenkomer voor die nieuwe directeur, het Cooper-mannetje.

 4. UTS lag niet te slapen ze zijn bewust buitenspel gezet, het is de persoonlijke hetze van Wiels tegen De Geus. Je moet er toch een draai aan geven nietwaar en dat kan wel met een neiuwe leugen.

  Overigens is te hopen dat FLOW heel snel op het hele eiland beschikbaar is want UTS is echt een drama. Stinkend duur en een dienstverlening die heel ver beneden peil is.