• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Seismoloog Joan Latchman verwacht dat het Caribisch gebied elk moment getroffen kan worden door een zware aardbeving. Vannacht werd Sint Eustatius al getroffen door een beving.  Ben jij bang dat Curaçao de volgende is en heb je al voorbereidingen getroffen?

“Ik ben niet voorbereid op een aardbeving”, vertelt de 34-jarige Andy. “Ik ben wel altijd voorbereid op een willekeurige ramp. Dat is de eerste les die je krijgt tijdens Survival Training. Ik heb altijd eten voor een maand in huis en ben sinds mijn vijftiende voorbereid op een eventuele ramp.” Ook de 54-jarige Ann heeft haar koffer al klaarstaan. “Ik wist niet dat Sint Eustatius was getroffen door een aardbeving, maar het verbaast me niets. Je hoort de laatste tijd alleen maar over natuurrampen dus ik ben voorbereid. Ik heb wat spulletjes in een koffer staan voor het geval ik moet vluchten.”

Gods wil
“Ik zie het wel”, reageert de 24-jarige Kim. “Ik denk dat het allemaal wel meevalt. Als er echt iets gebeurt, red ik mezelf echt niet door voorbereid te zijn.” Haar 46-jarige moeder is het met haar eens. “We leven nu en er zijn zoveel dingen waarover je je zorgen kunt maken. ‘What will be, will be’.” De 60-jarige Gerrit maakt zich ook niet heel druk. “Als het Gods wil is, gebeurt het. Wij mensen kunnen daar weinig aan doen.”

Onrust zaaien
De 18-jarige Lucinda en Gavin geloven niet in de voorspelling van Latchman. “Vorig jaar zei één of andere vrouw dat er een tsunami zou komen, maar het is gewoon onrust zaaien. Je moet die mensen geen aandacht geven”, vindt Gavin. “Ik ben niet bang, want ik geloof niks van die voorspellingen. Niemand zou dat moeten doen”, valt Lucinda hem bij.

www.versgeperst.com