• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

kerk-van-janweCURAÇAO – Er is geen protocol tussen de politieke partijen die meedoen aan de Statenverkiezingen. “Het is niet gelukt om de partijen het protocol te laten tekenen en dan houdt het op,” aldus Darcy Lopes, secretaris van de Raad van Kerken. “Er is geen sprake van een protocol als de meerderheid van de partijen niet tekent.”

Voorgaande jaren is het protocol wel getekend door politieke partijen. “Daarom is het vreemd dat ze het nu niet doen,” vertelt Lopes. “De Pueblo Soberano en de Partido un Pueblo Emansipá wilden alleen tekenen, als de rest van de partijen dat ook zo doen. In het verleden tekenden partijen gewoon, ongeacht wie er mee deed. Ik vraag me af of ze het protocol wel goed hebben gelezen.”

Opdringen

“Het lijkt net alsof ze vinden dat wij ons aan hen opdringen, maar dat is niet zo. Wij zijn juist diegene die de groep bij elkaar houdt. Niet diegene die de regels voor ze bepaalt. De partijen bepalen zelf wat er in het protocol komt te staan. Als zij een idee hebben waarvan ze vinden dat het erin moet staan, kunnen ze dat vertellen. Maar ook als ze iets willen veranderen, toevoegen of verwijderen,” vertelt Lopes.

Woord naleven
De partijen hadden volgens Lopes verder geen problemen met het protocol. “Daarom is het ook raar dat ze het niet hebben getekend. Ze hebben namelijk wel toegezegd om het na te leven. We nemen aan dat, omdat ze achter het protocol staan en geen bezwaren hadden, ze tussen 20 en 26 december geen campagne voeren. We verwachten dat zij zich aan hun woord houden, want we hebben geen reden om hierover te twijfelen.”

www.versgeperst.com