• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In verband met de drastische toename van de Lionfish in onze wateren, zullen er 150 speciale harpoenen worden gekocht. Dit meldde Jacinta Constancia, minister van Volksgezondheid, gisteren tijdens de persconferentie van de ministerraad.

Eerder werden duikers en snorkelaars die een dergelijke vis zagen, gevraagd deze, indien mogelijk, te vangen en bij Carmabi in te leveren. Nu zullen twintig vrijwilligers met de ingekochte harpoenen langs de kust op jacht gaan naar de giftige beestjes. Bovendien worden er twintig mariniers ingezet om in diepere wateren de vis onschadelijk te maken.

Aangetast onderwaterleven
De operatie wordt gecoördineerd door Faisel Dilrosun van Landbouw Veeteelt en Visserij in samenwerking met Carmabi. De Lionfishes die het onderwaterleven flink aantasten, zijn onder andere gesignaleerd bij Caracasbaai, Boca Samí en aan de noordkust. Mocht je de vis signaleren, neem dan contact op met LVV op 7370288.

5 reacties op “Met harpoen op jacht naar giftige Lionfish”

 1. Jongens we doen alsof Speer visser zo slecht is en dat speervissen de oorzaak is van de beschadigingen onderwater maar al die boten die overal varen die hun ankers overal gooien, dat kan! Is dat niet schadelijk dan? Al de lozing van afval water in de zee, Lozing van olie door de boten- De ISLA die als maar verontreinig, want dat mag wel. Al die vislijnen in de zee, al het plastic dat in de zee is, dat kan allemaal maar speer vissen ooooh jeee dat is slecht…Jongens laten we redelijk blijven en niet doen alsof we zo rechtvaardig zijn. We maken met allen een zooitje van!!!!

 2. Les 1 bij duiken : blijf overal vanaf en respecteer het zee leven.
  Moet nu de instructeur met een speer het water in?
  Is er geen andere oplossing?
  Ja : zet baarzen uit, kijk hier :
  http://www.floridasportsman.com/casts/10051/

  mvg
  Karel

 3. Wat is er mis met speervissers chris?
  Speervissen levert een stuk minder schade op dan netten en lijnen.
  Plus ze vangen alleen wat ze willen, geen bijvangst.

  Enne henk je DEED mss 3 duiken per dag. 30 per duik? beetje overdreven!

 4. Ik vraag me af als je hier niet een beetje laat met bent . Ik maak gemiddeld 3 duiken op een dag een jaar geleden was ik blij als ik er een zag per week, Nu een jaar later zie ik er 30 in een duik , en vang er ongeveer 30 in een week Ze zitten nu tussen de 0 en 60 meter en over het hele eiland dus vangen maar ( ze zijn wel lekker op de bbq)
  Gr Henk .

 5. Zo,

  Nu kunnen we eindelijk weer gaan speervissen onder het mom van de lionfish.
  Hoe denken we nu in hemelsnaam dit in dehand te kunnen houden en de controle hierop te implementeren.
  Er zijn nu al genoeg illegale speervissers bezig op korsou. nu word het weer “semi legaal” Goed plan!!!!

  Enne…. 20 vrijwilligers en 20 mariniers hebben volgens mij geen 150 harpoenen nodig?!!

  maar ja…wie ben ik
  ajo