• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sharo Bikker, woordvoerder bij Aqualectra, heeft namens het nutsbedrijf excuses aangeboden voor hun werkzaamheden bij Jan Thiel. Aqualectra heeft met DROV een gesprek gepland om dit in de toekomst te voorkomen. “We werken altijd met respect voor de wetgeving en met respect voor het milieu.”

“Aqualectra is bezig met een programma om de hogedruk-lijnen die bij Jan Thiel liggen schoon te maken. Omdat het gebied dichtgegroeid was, was het noodzakelijk om een stuk te ontbossen zodat er plek is voor onze trucks.” Het ontbossen viel milieubeweging Amigu di Tera en Dienst Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting (DROV) in het verkeerde keelgat.

Procedure
Het nutsbedrijf zit aanstaande dinsdag om de tafel met DROV om te praten over de procedures en de wetgeving. “Na dit gesprek zal het voor ons duidelijk zijn wat de juiste manier volgens de wet  is om deze werkzaamheden te verrichten”, meldt Bikker. “We willen uiteraard rekening houden met de natuur.” Aqualectra gaat niet in op het verzoek om herbeplanting van Amigu di Tera.

3 reacties op “Aqualectra biedt excuses aan”

 1. Aan excuses hebben we niets, De overheid moet Aqualectra boeten en een voorbeeld van hun maken, anders blijven we aan de gang met zulke milieudelicten. “We wisten niet beter”, wat voor een mens kan zo een laf praatje nou naar buiten brengen en zeggen dat ze niet zullen ingaan op het voorstel van Amigu Di Tera om te herplanten.

  Even voor de duidelijkheid, er is meer dan 6 meter in de breedte weg gewalst omdat er onderhoud aan de lijnen moest gebeuren, daarvoor is er heel wat natuurgebeid weg. Met de hand alles kappen wat noodzakleijk is had een betere oplossing kunnen zijn. Nou zullen we met iedere regenbui erosie en een modderpoel mee maken omdat er een hele kale weg ligt midden door het natuurgebied.

  Green Force stelt voor om Aqualectra nou die hele kabel weg te laten halen als straf en die maar langs de Caracasbaai te laten leggen, dat is nou een leuke en goede boete die er ook voor zal zorgen dat het volgend jaar niet weer gebeurd.
  Green Force

 2. Mooi….altijd achteraf excuses aanbieden nadat de schade is verricht. Zo kan een ieder alles doen wat ie zelf wilt en dan achteraf zijn/haar excuses aanbieden. Zo gaat dat niet. Een boete opleggen en de schade laten herstellen zou in dit geval de juiste maatregel tegen hun actie zijn.

  Citaat van de woordvoerder: ”Na dit gesprek zal het voor ons duidelijk zijn wat de juiste manier volgens de wet is om deze werkzaamheden te verrichten”

  Heeft Aqualectra nooit van interne richtlijnen en procedures gehoord? Beschikt niemand bij deze toko over de capaciteit om richtlijnen/procedures op te stellen hoe men in zulke situaties te werk moet gaan? Worden die management- en directieleden voor niets betaald? Deze gasten doen gewoon wat ze willen en als de druk van buitenaf te hoog wordt zetten ze hun PR-machine in om het weer goed te maken door excuses aan te bieden. Buitengewoon schandalig!

 3. En wat nu? Wat zal er nou met dat natuurgebied gebeuren? Natuurlijk heel makkelijk om alleen excuses aan te bieden. Persoonlijk vind ik dat helaas nog niet voldoende!