• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De jeugd op ons eiland zal niet meer om internet verlegen zitten. Premier Gerrit Schotte, minister van Cultuur René Rosalia en minister van Sociale Zaken Hensley Koeiman tekenden vandaag een overeenkomst met internetprovider Flow.

Flow gaat alle basisscholen voorzien van gratis broadband internet met een snelheid van 15 Mbps ‘downstream’ en 3Mbps ‘Upstream. Ook buurthuizen worden onder handen genomen door de nieuwe internetprovider.

Tevreden
De premier was erg tevreden en positief over de deal met Flow. “Internet is geen overbodige luxe meer, maar noodzakelijk. Leerlingen en buurthuizen moeten gewoon toegang hebben tot het internet. Ik ben heel blij met de overeenkomst met Flow en het meer toegankelijk maken van internet op het eiland.”

5 reacties op “Gratis internet op basisscholen”

 1. FLOW: Bied aan, UTS: Bied aan, FLOW wint de pleit. Grote consternatie in alle partijen en voornamelijk bij PAR. Godett PC bij UTS heeft kort geleden gezegt: Gratis internet voor iedereen met een vaste telefoonlijn. Wat gebeurd?: Nada Nada. FLOW praat met de scholen en doet wat het zegt. Gratis internet voor alle basis scholen, LET WEL: BASIS SCHOLEN. Dus geen andere zoals de hogere scholen. Kosten Nafl. 15,– per maand dat door de regering wordt bekostigd. PAR gaat compleet in de stijgers.

  Note:
  Omayra Leeflang
  Het probleem van gratis internet voor openbare scholen is de leugen en de discrimninatie.
  1. FLOW levert de internet niet gratis. Het wordt door de overheid gesubsidieerd met belasting geld.
  2. Subisidie aan FLOW terwijl andere bedrijven, UTS, MIO, Scartlet geen subsidie krijgen, is discriminatie en het creeren van oneerlijke concurrentie.

  Grote woorden van een partij die alleen nog in de oppositie mag zitten.
  Op Facebook is een complete discussie hier over en de grootste mond is zoals gewoonlijk van O.L..

  UTS is al geruime tijd de monopolist van Curacao.
  FLOW een nieuw komer maar van het Columbus Network
  MIO is zo goed als failliet
  Scarlet leverd en kan niet leveren wat ze aan bied.

  as UTS wakker gebleven dan was het al lang een klare zaak geweest om alle scholen (Basis) gratis internet te geven. De kosten werden dan via de bevolking gedaan via de absurde heffing van Nafl. 25 op telefoon lijnen.

 2. inderdaad kevin als ik van huis gaat gaat mijn laptop mee de rest kan me gestolen worden

 3. Hopelijk vergeten ze niet om ook gelijk kinderbeveiliging te laten installeren, want dat zal weer problemen kunnen opleveren op de scholen. Sommige leerkrachten zullen misschien niet eens achter kunnen komen waar de leerlingen mee bezig zijn op het net..

 4. @ Westpoint

  Dus als het aan u ligt, geen internet vanwege de dieven?
  Is uw woonkamer ook helemaal leeg vanwege de dieven?

 5. en ook de dieven zullen verheugd zijn met dit nieuws allemaal weer inbraken en een hopi hopi hopi schade voor de scholen en de buurthuizen