• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Jacinta Constancia van Volksgezondheid wil de erkenning van alternatieve geneeswijzen onderzoeken. Mocht dit lukken, dan is het mogelijk dat deze geneeswijzen vergoed worden door zorgverzekeraars. Behandelingen hoeven dan niet meer uit eigen portemonnee worden betaald.

De minister zweert zelf bij natuurlijke geneesmiddelen. Volgens haar hebben diverse alternatieve therapeuten aangegeven dat hun geneeswijze werkt, meldt Amigoe. Om deze therapeuten een kans te geven, wil Constancia dat een onafhankelijke commissie zich buigt over de mogelijkheid van erkenning en het tegen elkaar afzetten van de voor- en nadelen.

Alternatieve geneeswijzen
De alternatieve geneeskunde bestaat uit therapieën, geneesmidelen en diagnostische handelingen waarvoor geen algemeen aanvaard wetenschappelijk bewijs is geleverd dat het effect kan hebben op de genezing van een patiënt. Het doel van bijvoorbeeld homeopathie is het natuurlijk evenwicht te herstellen, zowel op lichamelijk als psychisch genied. Wordt dit evenwicht verstoord, kunnen er ziekten ontstaan.

Kwakzalverij
De Antilliaanse Vereniging voor Natuurgeneeswijzen zet zich al tien jaar in om structuur in alternatieve geneeskunde aan te brengen. “Door regels in te stellen en grenzen aan te geven, worden patiënten beschermd tegen kwakzalverij”,  zegt Rudolf de Wit, oprichter van de vereniging.

www.versgeperst.com