• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Vogelaar: ‘jongeren hebben ook hier voldoende perspectief’CURAÇAO – Minister Vogelaar was vandaag in Punda voor een korte stadswandeling. Tegenover Versgeperst.com liet de minister van Wonen, Wijken en Integratie weten dat Nederland en Curaçao elkaar hard nodig hebben om de overlast van probleemwijken zoveel mogelijk op te lossen.

“Nederland en Curaçao hebben deels dezelfde problemen. Denk bijvoorbeeld aan de problemen met opvoeding en tienermoeders. Daarom is dit bezoek een mooie manier om kennis uit te wisselen. Het is en blijft belangrijk dat we realiseren dat we elkaar nodig hebben om de situaties rond probleemwijken en jongeren op te lossen”, vertelt Vogelaar in de lunchruimte bij Fundashion Kas Popular.

Toekomstperspectief
Volgens de minister is het belangrijk dat we in de mensen investeren. “Vaak hebben de Antilliaanse jongeren het idee dat ze naar Nederland moeten voor een goede toekomst. Maar de Curaçaose jongeren moeten juist realiseren dat zij ook op dit eiland wel degelijk een goed toekomstperspectief hebben”, aldus Vogelaar.
 
Integrale wijkaanpak
De PvdA-minister is nog tot 12 november op het eiland. Het werkbezoek staat vooral in het teken van kennisdeling tussen Nederland en Curaçao. Zo bracht de bewindsvrouw gistermiddag een bezoek aan verschillende projecten in Banda Abou. Daarnaast tekent Vogelaar later vandaag een intentieverklaring over de integrale wijkaanpak met de Antilliaanse premier De Jongh-Elhage en de Curaçaose gezaghebber.

vogelar-groot.jpg

www.versgeperst.com