• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçao Airport Partners (CAP) continueert de renovatie van de luchthaven Hato. Deze week worden de landingsbaan, de taxistandplaats en de platformen onder handen genomen. Het vliegveld is aan de nodige renovatie toe. Minister Nasser El Hakim noemde Hato eerder een ‘aanfluiting’.

CAP startte vorig jaar al met de renovatie, maar door de heftige regenval in de maanden oktober en november werden de werkzaamheden tijdelijk stopgezet. Het werk dat hierdoor is blijven liggen zal binnen een maand worden afgemaakt. CAP investeert 800.000 dollar in de renovatie.

Negatieve aandacht
Eerder verschenen er negatieve berichten over Hato in de media. Zo zou de landingsbaan niet geschikt zijn voor grote cargo vliegtuigen. Volgens CAP is hier echter niets van waar. “Geen enkel cargo bedrijf heeft ooit aangegeven hier last van te hebben”, laat CAP weten.

Onderzoek
Vorig jaar heeft CAP twee bedrijven benaderd een onderzoek te doen naar de landingsbaan. Ondanks dat deze bedrijven aangaven dat de banen voldeden aan de eisen van een gemiddelde landingsbaan, heeft CAP uiteindelijk toch besloten om te renoveren. Hierdoor is het in de toekomst mogelijk nog zwaarder luchtverkeer op te vangen.

 

2 reacties op “Vordering renovatie Hato”

  1. renoveer meer !!!!fietspaden wandelpaden verbrede wegen waar het nu spaak loopt

  2. Toch ‘vreemd’ dat bij het vliegveld niet gewacht wordt met de grondige herstellingen, terwijl er dagelijks auto’s ‘crashen’ op de overige ‘wegen’ van het eiland.