• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Sehos CuracaoCURAÇAO – De rechtszaak die de drie directieleden van de voormalige ambulancedienst Cems tegen het land Curaçao en de minister van Justitie aanspande, heeft de Cems-directie verloren. De rechter bepaalde dat de diensten tegenwoordig worden aangeboden door Fundashon Kuido di Ambulans (FKA).

De betreffende rechter omschreef Cems slechts nog als een lege huls en daarom kunnen de vorderingen op herstel van de oude toestand niet worden toegewezen. Daarnaast staat in het vonnis dat stichting Cems met de verkregen toestemming zal overgaan tot opzegging van de arbeidsovereenkomsten binnen de vastgelegde opzegtermijn, meldt het Antilliaans Dagblad.

Normaal doorbetaald
Directeur Sharlon Melfor, Joyceline Hagen-Lasten en Mirieta Lourens-de Lanoy krijgen wel doorbetaald tot het einde van hun dienstbetrekking. Ook stelde de rechter dat van de onrechtmatige uitlatingen over de drie directieleden niets is gebleken en dit ook niet door de drie duidelijk is gemaakt.

Tot slot
“Zolang de arbeidsverhoudingen behoorlijk worden afgewikkeld en de schuldeisers van Stichting Cems niet in hun verhaalsmogelijkheid worden benadeeld, is dat niet op voorhand onrechtmatig. Het antwoord op de vraag waardoor die financiële malaise werd veroorzaakt en wie daarvoor verantwoordelijk zijn, vergt een nader onderzoek naar de feiten en leent zich dus niet voor behandeling in kort geding”, benadrukte de rechter. 

www.versgeperst.com