• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  CURAÇAO – De datum voor het buitengewone congres dat partij MAN deze maand op de planning had staan, is verschoven. Tijdens dit congres zou de procedure voor het kiezen van een nieuwe partijleider worden vastgesteld. De bijeenkomst zal nu 19 maart plaatsvinden, meldt het Antilliaans Dagblad.

  Volgens het huisregelement en de statuten van de politieke partij moet de verkiezingsprocedure via een buitengewoon partijcongres worden vastgelegd. Daarnaast moet de eventuele nieuwe partijleider voldoen aan een bepaalde profielschets die door een speciale commissie wordt opgesteld. Hierin wordt onder andere opgenomen dat een nieuwe leider moet voldoen aan de MAN-ideologie en een maatschappelijk leider moet zijn.

  Geheimhouding
  Welke personen de speciale commissie zullen vormen, wordt niet naar buiten gebracht. Zo kunnen kandidaten niet van te voren lobbyen. Ook de namen van de kandidaten worden nog even geheimgehouden. Pas in een persconferentie na 19 maart wordt bekendgemaakt tot wanneer kandidaten zich beschikbaar kunnen stellen. Op deze manier heeft iedereen een gelijke kans.

  Kandidaten
  Sommige personen hebben echter zelf al publiekelijk bekendgemaakt dat zij zich kandidaat hebben gesteld. Dit zijn onder andere Hensley Koeiman, Urvin Macaay, Elvis de Andrade en Edmiro Anita. Er gaan geruchten dat ook Steven Martina zich als kandidaat zal opgeven.

  www.versgeperst.com