• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Er hebben afgelopen jaar minder mensen gebruik gemaakt van de luchthaven Hato dan in 2009. Dit blijkt uit cijfers die directeur van Curaçao Airport Partners (CAP), Albert Brunner, gisteren bekend maakte. Het gaat in totaal om een vermindering van 3,5 procent.

Deze daling komt onder andere door het afnemende aantal arriverende passagiers. De afname ligt op 5,8 procent, maar daar tegenover staat een toename van het aantal transitpassagiers met 21,5 procent. Volgens de directeur tonen de cijfers van 2010 aan dat er nog steeds sprake is van ‘het bekende patroon van de laatste jaren’.

Tegenvallende cijfers
CAP is licht teleurgesteld in de cijfers. Zij waren namelijk van hogere cijfers uitgegaan en hadden 15 procent meer passagiers verwacht, vooral in de hoogseizoensmaanden juli en augustus. Hoewel het aantal reizigers tegenviel, vertelde Brunner dat CAP veel geïnvesteerd heeft in verbetering van het vliegveld.

Investeringen
Zo kent Hato een betere infrastructuur op de begane grond, is er een nieuw restaurant (Wendy’s) en een minimarket. Ook werd er voor 800.000 dollar geïnvesteerd in de eerste verdieping en bestaan er twee nieuwe ‘crash fire tenders’ à 1,7 miljoen dollar. Iets wat volgens Brunner al veel eerder had moeten gebeuren.

Optimistisch
Wat betreft dit jaar is de directeur erg optimistisch en gaat hij wederom uit van een stijging van het aantal reizigers richting het eiland. Hij hoopt op een stijging van 1.413.972 in 2010 naar 1.644.499 in 2011. Dat zou een stijging van ruim 16% betekenen.

www.versgeperst.com