• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

IslaCURAÇAO – Stichting Milieu op Curaçao (SMOC) is door premier Gerrit Schotte uitgenodigd voor een gesprek. Dat maakt voorzitter Peter van Leeuwen bekend. “We zijn benieuwd naar de plannen van Schotte voor een duurzame en welvarende toekomst.” 

SMOC sprak afgelopen week met de Nederlandse minister Piet Hein Donner van Koninkrijksrelaties over het feit dat er nog steeds geen handhaving van de Isla-vergunning plaatsvindt. Dit gebeurde tijdens een ontmoeting tussen Van Leeuwen, diens advocaat Sandra in ’t Veld en Donner. “We hebben de minister kunnen informeren over de kennis die wij hebben verzameld in ons 10-jarig bestaan. Het belangrijkste blijft dat de Isla een vergunning heeft die gehandhaafd moet worden.”

Moerdijk
Van Leeuwen wees Donner op het voorbeeld van de brand in het Nederlandse Moerdijk, waarbij veel giftige stoffen vrijkwamen. “Het is hier 365 dagen per jaar Moerdijk.” De voorzitter  herinnerde Donner aan de afspraken die in 2008 zijn gemaakt. “Curaçao heeft in 2008 met Nederland afgesproken dat er een toekomstvisie voor de Isla werd uitgewerkt.” Donner sprak donderdag met Schotte af dat zijn kabinet uiterlijk 1 oktober met een plan van aanpak komt over hoe men verder wil met de Isla-raffinaderij.

Isla-geschiedenis
SMOC heeft voor deze gelegenheid de geschiedenis van de Isla vanaf 1915 tot heden in een schema gezet. Deze is overhandigd aan Donner en zal ook aan Schotte gepresenteerd worden tijdens het gesprek. Wanneer het gesprek zal plaatsvinden is nog niet bekend.

www.versgeperst.com