• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na zes maanden zwoegen en zweten is het 55 van de 57 dienstplichtigen van de Antilliaanse Militie gelukt. Zij marcheerden gisterochtend met opgeheven hoofd  de poort van Marinekazerne Suffisant binnen. De miliciens rondden hiermee de Elementaire Vakopleiding (EVO) af.

Tientallen familieleden, vrienden en marinecollega’s stonden klappend en juichend bij de poort van de Marinekazerne. Zes maanden geleden begonnen 57 Antilliaanse jongeren op Marinekazerne Suffisant aan hun dienstplicht van een jaar. In de huidige opzet begint deze met zes maanden van militaire training, de zogenoemde Elementaire Vakopleiding.

Respect
Tijdens deze periode wordt de milicien normen en waarden, discipline, verantwoordelijkheidsgevoel en zelfvertrouwen bijgebracht. De commandant van de kazerne, majoor der mariniers Enrique Sanchez, sprak de miliciens toe. “Jullie hebben langdurig doorzettingsvermogen getoond en daarmee respect afgedwongen.” C. Pietersz kreeg de Gouden Helm uitgereikt voor beste milicien tijdens de eindoefening.

Curaçaose Militie
De commandant haalde ook een belangrijke ontwikkeling aan in zijn toespraak. “Dit is de laatste opkomst van de dienstplichtigen. Maar we gaan verder met de militaire opleidingen, vanaf nu onder een andere naam: de Curaçaose Militie. We gaan ons ook bezig houden met het traject van de Sociale Vormingsplicht dat een minder militair karakter zal krijgen.”

www.versgeperst.com