• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De karnavalsperiode komt er weer aan en tussen het gefeest door worden kinderen weleens vergeten. Stichting Kinderbescherming doet een dringend verzoek aan ouders om hun kinderen niet tot diep in de nacht mee te nemen. Versgeperst.com vroeg zich af: wat zou jij doen?

Stefanie (28); “ik zou mijn kinderen niet snel meenemen naar parades, zeker niet ‘s avonds laat. Kinderkarnaval is natuurlijk speciaal voor kinderen dus dat is wel leuk voor hen. Bij de andere activiteiten rond karnaval zou ik alleen mijn kinderen meenemen als ik een rustige plek kan vinden op afstand van alle drukte.”

Harde muziek
De 30-jarige Bruce laat zijn kinderen ook thuis tijdens de avonduren. “Gedurende de dag is het geen probleem, dan kan ik goed op mijn kinderen letten. Ik ga wel op een plek staan waar ze geen last hebben van de harde muziek. ’s Avonds is het een heel ander verhaal, er zijn veel dronken mensen en ongeregeldheden, daar begin ik niet aan.”

Cultuur
“Ik heb zelf een dochter en ik ga altijd met een grote groep naar karnaval zodat iedereen kan opletten”, vertelt de 21-jarige Lisa. “Mijn moeder gaat ook mee zodat zij extra kan opletten en ik een drankje kan doen. Karnaval hoort bij onze cultuur dus ik vind het juist goed dat ze het van jongs af aan meekrijgt. Wel koop ik oordopjes voor mijn dochter, denk ik.”

Buggy
De 37-jarige Franklin neemt zijn dochtertje van drie gewoon mee in de buggy. “Ze slaapt als een roos in de buggy, ze heeft geen last van de muziek. Natuurlijk drinken mijn vrouw en ik niet teveel als ons dochtertje erbij is.”

www.versgeperst.com