• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ConstanciaCURAÇAO – Minister Jacinta Constancia (Gezondheid, Milieu en Natuur) was donderdag ook aanwezig bij de drukke persconferentie van de ministerraad. Constancia sprak onder andere over basisartsen, verbetering van de dammen, wateroverlast en het schoonmaken van verschillende stranden.

“Sinds woensdag mogen basisartsten die geen huisartsopleiding hebben, niet meer waarnemen voor huisartsen”, aldus de Gezondheidsminister. “We zullen voortaan ook alleen basisartsen aannemen die een huisartsopleiding hebben afgerond. De basisartsen die al voor ons werken en die geen huisartsopleiding hebben, zullen bijscholing krijgen zodat zij ook het vereiste niveau halen.”

Damonderhoud
Constancia vertelde ook over de stand van zaken met betrekking tot de dammen op het eiland. “Wij zijn iemand aan het zoeken die gespecialiseerd is in damonderhoud. Daarnaast gaan wij bepaalde dammen ook groter maken. Er is 700.000 gulden hiervoor aan een kant gezet, dus we hopen er snel mee aan de slag te kunnen.”

Beschadigde stranden
Volgens de minister wordt er samengewerkt met de Dienst Landbouw, Veeteelt en Visserij en de Curaçao Tourist Board  (CTB) om beschadigde stranden op te knappen. “Een aantal hotels hebben ons al benaderd en om hulp gevraagd. De toeristen klagen over de beschadigde stranden, dus we gaan nu kijken hoe we de hotels kunnen helpen en de baaien weer mooi kunnen maken.”

1 reactie op “Strengere regels rondom basisartsen”

  1. Zijn die stranden nog niet opgeknapt??? Hoe lang gaat dat nog duren??? Ga direct mijn vlucht naar Curacao annuleren. Gezien de besluitvaardigheid van de huidige regering gaat het herstel nog minimaal 2 jaar duren.