• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ook Pietermaai werd vannacht getroffen door een overval. “Om 00.07 uur kreeg we een melding dat er drie gemaskerde mannen, waarvan twee gewapend, het Miles Jazzcafé binnen waren gestormd”, laat politiewoordvoeder Alfred Suares weten. De overvallers gingen er met een aanzienlijke buit vandoor.

“De overvallers vluchtten met de buit in de richting van Kaya Papa Godett. Enkele gasten gingen hen nog achterna, maar dit was tevergeef”, vertelt Souares.  Volgens ooggetuigen dwongen de mannen de aanwezige gasten hun telefoons en portemonnee’s af te staan. Ook namen ze geld mee uit de kassa.

Daders nog niet opgepakt
Gelukkig raakte er verder niemand gewond. De daders zijn nog voortvluchtig en een onderzoek naar de zaak loopt nog. Er bestaat nog enige onduidelijkheid over waar de beveiliging van Pietermaai zich op het moment van de overval bevond.

Meer overvallen
De afgelopen paar weken lijken er steeds meer overvallen en diefstallen plaats te vinden. Suares geeft aan hier niets over te kunnen zeggen. “Ik kan hier moeilijk een uitspraak over doen, want dan zouden alle cijfers moeten worden opgevraagd van de voorgaande jaren en vergeleken moeten worden met die van dit jaar.”

7 reacties op “Miles Jazzcafé overvallen”

 1. Wat mij opvalt is de volgende uitspraak van Dhr. Suares.

  “Ik kan hier moeilijk een uitspraak over doen, want dan zouden alle cijfers moeten worden opgevraagd van de voorgaande jaren en vergeleken moeten worden met die van dit jaar.”

  M.a.w: Wat niet weet wat niet deert. Niks aan het handje toch?

 2. Een hele juiste opmerking van Sander. Het CTB en de overheid kunnen inderdaad beter eens wat gaan doen aan dit geweld. Het toerisme zal wegblijven met constant dit soort berichten. En het allerergste is nog dat er over gesproken wordt op een manier van, tja dit is Curacao!?

 3. t wordt eens tijd dat er eens gekeken wordt naar de veiligheid van de mensen die zulke zaken runnen of er werken!!! k zou zegen geef elke eigenaar/zaak die een potentieel doel is de mogelijk heid om zichzelf te beschermen!!! laat de bewaking lekker met pistolen op zak lopen of leg er een paar achter de bar en schiet ze af!! ben je der gelijk vanaf!!!

 4. hopelijk worden de daders gauw gepakt voor er slachtoffers gaan vallen.
  gewapend tuig moet in de bak…
  niet goed voor het toerisme
  CTB, ga daar eens wat aan doen ipv dure reclames in venezuela
  als daar de toeristen vandaan moeten komen hou ik mijn hart vast.
  het grootste percentage overvallers wonen daar.

 5. zullen wel weer hollandse criminele toeristen zijn geweest. schande geen respect meer voor hardwerkende mensen.

 6. Hopelijk deden de auto’s van de politie het weer en waren er genoeg auto’s beschikbaar om snel te kunnen reageren.
  De politie zit al weken met te weinig auto’s. Veel auto’s zijn kapot en zo oud dat ze het na de raparatie gelijk weer begeven.
  De regering moet prioriteiten stellen, maar daar zijn we hier op Curacao nog niet aan toe. We maken ons druk om nieuwe namen voor de UNA en scholen, over 100% controle, over (vermeende) sexuele intimidatie, een radiozender voor de cultuur enz. enz. Maar veiligheid voor de burger en de toerist staat op een laag pitje, er zijn onvoldoende politieauto’s beschikbaar en laten we het over de toestand van de wegen maar helemaal niet hebben. Maar ja, wanbeleid is ook beleid.

 7. En dan willen ze Pietermaai en de stad leefbaar maken terwijl het levensgevaarlijk is voor touristen,,