• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister René Rosalia (Onderwijs, Cultuur en Sport) heeft een verzoek ingediend voor een eigen radio- en televisiestation voor het ministerie van Onderwijs. Dit liet hij gisteren tijdens de wekelijkse persconferentie van de regering weten. Ook sprak Rosalia over de nieuwe naam van de UNA.

De zenders zouden educatieve programma’s uitzenden, gericht op de Curaçaose geschiedenis en cultuur. Dit om de kennis, de vorming en het bewustzijn van het volk te vergroten. Volgens Rosalia zullen de redactiestatuten ervoor zorgen dat de zenders niet beïnvloed worden door politiek.

Nieuw naam UNA
De minister sprak gistermiddag ook over de nieuwe naam van de UNA. “Naar buiten toe zal de universiteit voortaan bekend zijn als de ‘University of Curaçao’. Daarnaast hebben wij gekozen om Meester ‘Dòktor’ Moises Frumencio Da Costa Gomez te eren, door zijn naam er ook bij te zetten. Dokter Da Costa Gomez is één van de belangrijkste personen uit onze geschiedenis en wij willen dat hij een voorbeeld is voor de studenten van de universiteit.”

Zaak Leeflang
Rosalia wilde bij de persconferentie geen reactie geven op de uitspraken van Omayra Leeflang en de problemen rondom Kas di Kultura. Oud-minister Leeflang weigerde haar beschuldigingen omtrent seksuele intimidatie tegenover Rosalia te rectificeren. De twee zullen elkaar hoogstswaarschijnlijk binnenkort voor de rechter treffen.

4 reacties op “Eigen zenders Ministerie van Onderwijs”

 1. De ene Minister heeft genoeg geld voor een eigen tv en radiostation en de andere minister moet maar gaan lenen? Een schande! Ministers ga is praten met je bevolking! de enige die het echt goed doet is Minister koeiman!

 2. PRIORITEITEN
  Als er dan toch zo nodig een nieuwe zender moet komen zou het geen slecht idee zijn een “sport/gezondheidszender” te introduceren ipv een zender voor cultuur(indoctrinatie).

 3. jaja is heel goed plan eigen propaganda zenders waar hebben we dat eerder gezien en dit alles om de kennis, de vorming en het bewustzijn van het volk te vergroten. Zelfstandigheid is ook de bevolking vrij laten en niet manipuleren en hersenspoelen ieder die wil kan zichzelf verdiepen in cultuur en geschiedenis. goed onderwijs dat is nodig met inhoud en visie zodat de toekomst word gewaarborgd kennis is macht en niet volstoppen met voorgekauwde worst.

 4. met een televisie station kunnen de eenvoudige mensen van curacao nog verder gehersenspoelt worden met haat en tweestrijd.
  lijkt me een goed plan, want met de radio uitzendingen van Wiels gaat het wat minder.
  de nieuwe naam van de Una ligt ook lekker makkelijk in het gehoor vooral internationaal.
  ik hoop dat mevrouw Leeflang genoeg bewijzen heeft om Rosalia aan te pakken.
  met zijn hoogmoed en macho gedrag