• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De drie politievakbonden NAPD, SAP en ABVO hebben gisteren aan minister van Justitie Elmer Wilsoe een verzoek gedaan om binnen 24 uur een gesprek aan te gaan met hen. Volgens de vakbonden is er bij het korps een ‘levensbedreigende’ situatie ontstaan. Dit maakte zij bekend tijdens een persconferentie.

De leden bij het korps kampen met een tekort aan materieel, waaronder dienstauto’s. De meeste auto’s zijn verouderd en zelfs afgeschreven. Wilsoe heeft, volgens de politievakbonden, al drie verstuurde brieven niet beantwoord. “Hierbij doen we een urgente oproep aan de minister, want deze situatie moet met spoed aangepakt worden. Er kon deze week zelfs een verzoek om assistentie niet uitgevoerd worden om technische redenen.”

4 reacties op “‘Gesprek met Wilsoe binnen 24 uur’”

 1. Dat de politiekorps pas een noodkreet laat horen als het te laat is?? Onderhoud en vervanging hoort toch in een meerjarenbegroting te zijn opgenomen. Politiek laat de politiekorps dus al jaren in de steek! Of lag de politietop te slapen (daar is ook vriendjespolitiek)?

 2. Ooit waren er dubbele contracten voor de auto’s nu rijd er niets? waarom staat de garage in salina vol met probleem auto’s? het lijkt mij beter als de politie operationele lease gaat doen een iedere dienst wagen bij de dealer van het betreffende merk onderhouden wordt.
  dat is makkelijker reclameren dan bij je eigen afdeling. Politie heeft geen auto’s maar de kontrol voor et openbaar vervoer heeft fortuners van 70 mile per stuk waar overigens nooit iemand me rijd. laat de politie komen voor ongeregeldheden in het o.v. een geef dit budget aan de politie. er zitten overigen kantoren vol dikbetaalde ambtenaren bij dow de hele dag niet te doen en de politie rijd haar wagen stuk op de slechte wegen. iemand ooit wegwerkers gezien sinds het nieuwe kabinet?

 3. De bevolking van Curacao en haar bezoekers lopen groot gevaar. De minister doet net of er weinig aan de hand is. De situatie is gewoon onhoudbaar!!! Bij tim di atrako, de best presterende eenheid binnen de recherche van het KPC, is -1-(één) auto beschikbaar voor 14 rechercheurs en dit bij een gigantisch werkaanbod. Op 12 januari 2011 was er geen enkele auto beschikbaar en kon niet op meldingen gereageerd worden.
  En….er is al meerdere keren bij de korpsleiding van het KPC aangegeven dat de toestand /beschikbaarheid van de dienstauto’s problematisch is. Er is echter geen geld beschikbaar om de situatie te verbeteren. Hoe rg kan het zijn????

 4. crime will rule in paradise…….Nos mes por toch ? …..yep that happens when you want to be independent………