• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Chinese ambassadeur Zhang Jun heeft vandaag kennis mogen maken met premier Gerrit Schotte. De Curaçaose premier ontving de ambassadeur in de Gouden Kamer te Fort Amsterdam. Het tweetal sprak over de handelsbetrekkingen tussen China en Curaçao. 

Ook werd er gesproken over mogelijke economische en culturele samenwerkingen. Schotte benadrukte het belang van een goede relatie met China en onderkent de economische potentie van het land voor Curaçao. Als voorbeelden voor de verbeterde betrekkingen tussen de landen werd onder andere een goede luchtvaartverbinding met China geopperd. Ook werd van gedachten gewisseld over de kennis en het gebruik van alternatieve energiebronnen. Ter afsluiting van het gesprek kreeg Schotte een klein presentje van Zhang Jun.

5 reacties op “Kennismaking Zhang Jun en Schotte”

 1. Tsjaa ze komen ook met z’n heleboelen uit china. Ik wil me net uitlaten over andere culturen maar Chinzen werken harder en langer op een dag dan de meeste andere volkeren.
  Veel chinezen runnen met 5 man personeel een hele supermarkt en je wordt nog geholpen ook. Bij b.v. een Building depot werken er 3 keer zoveer per m2 winkel maar er is nooit iemand om je te helpen. Kracht van service en concurentie spreekt vanzelf!

 2. op de weg naar mijn huis … ( weg van ST catharina .) … was vroeger alles toko zuid toko popo toko rondeklip …. nu 4 jaar later… is alles TOKO ZING YUNG MING TIN LU HANG HANG LO en HOW LONG …… hard moet werken… werken moeten we allemaal … of je nu chinees bent of niet … het valt gewoon op zeker als je in een buurt woont waar nu ALLES chinees is ….

 3. Alsof je in een toko hard moet werken.. Vervelend trouwens dat mensen nog steeds zo over 1 kam scheren.. Curacao is een blend van tig culturen vandaar dat er veel ondernemingen zijn van ‘buitenlanders’ maar dit betekent niet dat de Curacaoenaar hier te lui voor is?! Er zijn genoeg ondernemingen die wel in handen zijn van een yu’i korsou..

 4. Geen tokos met ydk.. wellicht omdat de ydk niet van hard werken houd… supermarkten meubelwinkels barren elektronicawinkels in handen van buitenlanders

 5. Nog meer toko’s op curacao ? waarom zijn er geen lokale toko’s met curacoenaars ? overal alles is chinees geworden…. how long is a chinese ?