• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het is duidelijk dat er iets aan de wegen gedaan moet worden. Minister Charles Cooper van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Ordening gaf laatst al aan een lening te willen afsluiten. Volgens de president van de Centrale-Bank, Emsley Tromp, is er 500 miljoen gulden voor de komende tien jaar beschikbaar.

Tromp liet gisteren tijdens het radioprogramma ‘Perspektiva’ op radio Z-86 weten dat Curaçao de financiële ruimte heeft om de aankomende tien jaar 500 miljoen gulden te besteden aan het vernieuwen en verbeteren van het wegdek. “De fondsen zijn beschikbaar, maar de besteding hiervan dient uiteraard op verantwoorde wijze te worden gedaan.”

Meerjarenplan
“Met de schuldsanering van Nederland is de marge op Curaçao groter geworden. Lokale financiële bedrijven en instellingen moeten hierdoor meer liquiditeiten uitzetten om een bepaald rendement te behalen. Nu is het voornamelijk van belang dat er een vijf tot tien jarenplan op tafel komt.” Tromp is van mening dat er op die manier zo snel mogelijk iets kan gebeuren aan het wegennetwerk.

Gunstig voor economie
Bovendien zal een investering in de infrastructuur volgens de president van de Centrale Bank een positieve invloed hebben op de economie. Vorige week gaf Cooper al aan 40 tot 60 miljoen te willen lenen voor de verbetering van de wegen. Het was zijn bedoeling de opbrengsten van het Wegenfonds te gebruiken om deze lening dan weer af te betalen.

www.versgeperst.com