• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

griendCURAÇAO – Tijd om afscheid te nemen van de griend die in juli aanspoelde bij Jan Thiel? “Ik kan alleen maar zeggen dat nog niets zeker is. We zoeken wel naar een oplossing en een betere verblijfplaats voor de griend,” zo vertelt Iñez Hallewas, secretaris van Southern Caribbean Cetacean Network (SCCN).

Er wordt gezegd dat de griend naar Seaworld San Diego zal gaan. “Nog niets is zeker. Je hebt te maken met vele wetten, je moet vergunningen aanvragen. Heel logisch allemaal, want je kan het dier niet zomaar in een vliegtuig stoppen en wegvliegen,” zo vertelt Hallewas. SCCN is een stichting die de verzorging van de griend op zich heeft genomen, samen met medewerkers van Sea Aquarium, Dolphin Academy en vrijwilligers.

Unieke kans
“Vanaf het begin zijn wij betrokken geweest bij de opvang van de griend. Enkele maanden geleden hebben wij geprobeerd de griend terug te krijgen bij een wilde groep. Helaas mislukte deze poging,” gaat Hallewas verder. “Voor nu is de griend een unieke kans geweest voor onderzoekers om deze diersoort van zo dichtbij te bekijken.”

Nieuw plekje
“Na al die maanden is het tijd om een nieuw plekje te zoeken voor Captain Sully, zoals de griend werd genoemd. Wij als vrijwilligers zijn op. Om en om houden wij de wacht en dat betekent dat je per week gemiddeld een nacht overslaat. Terwijl alle vrijwilligers een fulltime baan hebben. Het is tijd voor meer rust,” aldus Hallewas.

www.versgeperst.com