• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Minister van Onderwijs curacaoCURAÇAO – René Rosalia, minister van Onderwijs, Cultuur en Sport, heeft in een brief aan Omayra Leeflang rectificatie geëist. Leeflang las in haar radioprogramma Ata Palabra gedeeltes van een email voor waaruit bleek dat Rosalia zijn oud-medewerkers bij kas di Kultura seksueel belaagde.

Rosalia wil dat Leeflang binnen 24 uur rectificeert of bewijs levert voor de beschuldigingen. Doet zij dit niet, dan stapt de minister naar de rechter. Hij heeft advocaat Marius Römer in de arm genomen, meldt Amigoe. Volgens Römer is ‘één getuige geen getuige.’ De advocaat vindt dat Leeflang Rosalia met haar valse getuigenis schade heeft toegebracht.

Beschuldigingen
Enkele medewerkers zouden in vertrouwen hebben gesproken met de opvolger van Rosalia over de seksuele intimidatie van de minister. Hij zelf wijstde beschuldigingen echter van de hand en zegt dat juist hij slachtoffer is van seksuele escapades van zijn ex-medewerksters. Omayra Leeflang heeft de brief nog niet ontvangen en wil nog niet reageren op de rectificatie-eis.

5 reacties op “Rosalia eist rectificatie van Leeflang”

  1. Als je als evaringsdeskundige een slachtoffer wil helpen, schakel je hulpverleners b.v. psycholoog enz in. Via de radio geeft de schijn dat je andere belangen (eigen) belangrijker vindt dan het slachtoffer. Vraag maar aan welke deskundige ook waarvoor zij zouden kiezen als ze een slachtoffer willen helpen. Zeker niet via de radio!

  2. Vandaag, 11-01-2011 is het 24 uuren ultimatum van Rosalia verlopen. Ben benieuwd wanneer hij zijn gang naar de rechter inzet ?

  3. Een wanhoopsdaad van Rosalia. Dit varkentje zal de ervaringsdeskundige Leeflang wel even wassen met 10 vingers in de neus. Hoe kan zij Rosalia nog meer hebben beschadigd dan hij zichzelf al gedaan heeft! Als Rosalia getuigen ten tonele zal voeren, kan ze die meteen van meineed beschuldigen, want geen enkele vrouw zal seksuele intimidatie in bijzijn van andere vrouwen plegen. Ook op Curacao is vrijheid van meningsuiting een groot goed. Dit zal een hilarisch proces worden met Rosalia als slachtoffer, maar dat is hij zo gewend.

  4. DE WAARHEID ZAL GAUW AAN HET LICHT KOMEN.

  5. Zou het zo kunnen zijn dat Leeflang gepubliceerd heeft wat haar verteld is en dat diegene die dat verteld heeft nu door die advokaat moet worden aangesproken ? Ik zou deze kwestie zeker voor de rechter laten komen. Als het Leeflang’s bedoeling is geweest om Rosalia te beschadigen kan ze uit een rechtsgang maximum rendement halen. Als het haar bedoeling is geweest “recht” te halen voor de slachtoffers kan in zo’n rechtzaak meteen genoegdoening door hun worden ge-eist. Een win-win situatie dus voor Leeflang. Ik zou zeggen meneer Römer doe je best.