• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - Vlag CuracaoCURAÇAO – De Chinese ambassadeur voor het Koninkrijk der Nederlanden Zhang Jun, brengt binnenkort een bezoek aan ons eiland, meldt de Amigoe. Gesproken zal worden over de permanente vestiging van een vertegenwoordiger van China op een van de voormalige Antilliaanse eilanden.

De Chinese overheid toont steeds meer interesse in een zakelijke relatie met de voormalig Antilliaanse eilanden en ook het groeiende aantal Chinezen op de eilanden speelt een belangrijke rol voor het bezoek van de ambassadeur. Zhang Jun heeft daarom enkele ontmoetingen met premier Gerrit Schotte en minister Charles Cooper van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Ordening op de agenda staan.

De Chinese Club
Tevens zal de Chinese ambassadeur een bezoek brengen aan een gebouw aan de Scharlooweg, vroeger ook wel bekend als de ‘Chinese Club’. Het pand staat al geruime tijd leeg en is helemaal vervallen, maar is nog altijd in het bezit van de Chinese staat. Hierdoor kan de Dienst Ruimte Ordening en Volkshuisvesting (Drov) geen opknapwerkzaamheden aan het gebouw uitvoeren.

Struikelblokken
De Drov hoopt dan ook dat de Chinese regering het pand opknapt en een functie geeft. Er zijn echter nog wel enkele struikelblokken voor het zover is, laat Drov-hoofd Lionel Janga weten. “De Chinese regering wil dat alleen Chinese werknemers werken aan het opknappen van het pand, maar dat gaat natuurlijk niet. Ook willen de Chinezen dat Curaçao meedeelt in de kosten. Hiervoor zijn de partijen nog in overleg.”

4 reacties op “Chinese ambassadeur naar Curaçao”

 1. Nieuwe Ziekenhuizen,Fietspadden,infrastructuur,wegen ,hoe komt dat de achterstand zo……………………………………………..!!!!!!!!!!!!!!!! en wij zijn /waren koninkrijksdelen,no one understand or imagine,hallo……………….,unda nos ta bai,rioolen bij veel regen,ziiten de ambtenaren te bellen naar hun privezaken dan op te letten,kritiek opbouwennd/afbrekend,beiden steun de nodige situaties,voorlichtingsbureau”s voor degene naar NL>verhuizen EnZZZZZZZZZZ>>>>>>>>>>!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Att:Tom Amsterdam

  Gelijkheid en rechtvaardigheid:’Uiteindelijk moeten wij verstandig te werk gaan,in spreuken
  19:17:wie de arme mensen helpt,is een vreugde voor de Here,Hij zal hem daarvoor belonen.

  Eigen voordeel is verleiding,vroeg of laat komen ze toch achter,probeer concrete plannen realiseren voor Curacao,invulling in de tekortkommingen van het land,gevangenissen zitten vol van kansarme jeugd,vallen in de verleiding.

  Met Chinezen zijn er genoeg mogelijkheden,bouw een nieuwe raffinaderij enz.

  Met vriendelijke groeten voor allen.

  Dhr.Tom

 3. @bradley, die chinezen en alle andere buitenlanders werken tenminste keihard.. de lokale bevolking hangt liever bij de snek…

 4. DE AMBASSADEUR WORDT ER OP GEATTENDEERD ,DAT IN HET KADER VAN HET GEVOERD BELEID INZAKE LOKALE ARBEIDSMARKT ,
  HIJ VERPLICHT IS OM OP GROND VAN HET ALGEMEEN BELANG DE LOKALE BEVOLKING TE BETREKKEN IN DE REHABILITATIE WERKZAAMHEDEN.

  DAT GELD VOOR ALLE ONDERNEMINGEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!