• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO- Zo’n dertig medewerksters van Kas di Kultura (KdK) hebben een brief gestuurd naar PAR-lid Omayra Leeflang, meldt de Amigoe. De medewerksters laten in het schrijven weten dat niet René Rosalia, maar een werkneemster seksuele avances maakte richting de minister van Cultuur, Onderwijs en Sport.

De werkneemsters van de stichting zijn daarom ook niet blij met de negatieve uitlatingen van Leeflang over KdK in de media. Leeflang sprak op de radio over ‘een groep vrouwen die de integriteitstest niet kunnen doorstaan’.“Onze naam wordt door het slijk gehaald. KdK wordt afgeschilderd als een hoerentent”, reageren de leden van de stichting verontwaardigd. “Wij treden daarom nu als groep naar buiten, om het tegendeel te bewijzen.”

Bewijzen en resultaten
In de brief beweren de medewerksters bewijzen te hebben waaruit blijkt dat Rosalia zelf het slachtoffer was van ongewenste intimiteiten. Naar verwachting komen deze details gelijktijdig met de resultaten van de quickscan naar buiten. De resultaten van de scan worden volgende week verwacht. Uit de gegevens moet blijken in hoeverre er sprake is van een ‘ernstig ongezonde situatie’ binnen de KdK.

3 reacties op “Medewerksters staan achter Rosalia”

 1. Lol Wimpiri. u neemt aan dat ze onafhankelijk zijn… 😀
  U weet wel beter dan dat 😉

  KdK voelt zich belasterd? Waarom? De medewerkers (meervoud, dus niet een losbandige dame, zoals KdK medewerkers nu zeggen) hebben alleen Rosalia aangewezen, toch?
  Wel slim van Rosalia om als zo’n blok naar buiten te komen. Door al dat wegpesten zitten nu nog alleen nog de ja-knikkers daar. Dus niet verbazingwekkend dat zij achter hem staan. Dit naar buiten treden is heus niet wegens het gevoel als organisatie belasterd te zijn. het is om de geintimideerde medewerkers te laten zien dat KdK nog steeds een blok vormt en deze medewerkers alleen staan.. nog meer intimidatie dus.

  Erg dapper dat deze medewerkers ondanks intimidatie, toch hun verhaal hebben gedaan. Al mijn respect voor hen. De eerste stap heb je gezet. Laat je niet bangmaken. Je bent niet alleen blijkt uit het medewerkerS. Alle moed voor jullie! Ik hoop dat de waarheid boven tafel komt.

  En over die waarheid gesproken. Waarom stapt niemand naar de Politie voo rlatser danwel seksuele intimidatie. Rosalia pakt leeflang gelijk aan (of zegt dat te zullen doen) maar waarom pakt hij dan de oorsprong niet aan?
  of waarom doen de medewerkers geen aangifte?

 2. Geldverduistering en ongewenste intimiteiten en ruzies.. Kas di Kultura laat idd de cultuur zien van Korsou

 3. Pobercito, hij is slachtoffer van ongewenste intimiteiten geworden. Vraagje, waarom heeft hij hier geen aanklacht over ingediend. Ben zeer benieuwd naar die bewijzen, we zullen het horen en zien als de resultaten van die quickscan bekend worden. Hoop wel dat de “quickscanners” onafhankelijke personen zijn, anders wordt het helemaal zo’n debacle voor de regering.