• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçao nieuws helmin wielsCURAÇAO – Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels werd eerder deze week uit de rij op Schiphol gepikt voor de 100-procentscontrole. De politicus was woedend op de Nederlandse douane en sprak over ‘discriminatie van zijn volk’. Wat denken Curacaoënaars zelf van dit voorval? Versgeperst.com peilde de meningen.

De 56-jarige Carol vindt het geen discriminatie en begrijpt niet waarom Wiels zich zo drukt maakt. “Als je in de rij staat, bestaat de kans dat je eruit wordt gepikt. Ik denk niet dat huidskleur een rol speelt want ik ken ook blanken die een 100-procentscontrole hebben ondergaan.”

Geen onderscheid
Sonya (67) is blij dat Wiels gecontroleerd werd. “Ik hoop dat hij nu ziet dat hij niet boven anderen staat. Hij is politicus en een partijleider, maar ik heb gelezen dat de douane geen onderscheid maakt tussen regeringleiders en andere passagiers. Volgens mij was hij ook op een privébezoek in Nederland, dus als hij gecontroleerd wordt, moet hij dat gewoon accepteren.”

‘His own worst enemy’
De 39-jarige Errol is niet eens met het feit dat Wiels een klacht heeft ingediend bij de Nederlandse regering. “Dit is typisch Helmin Wiels. Hij mag wel van alles roepen en heel racistisch over komen, maar wanneer hij willekeurig gecontroleerd wordt, is het wel discriminatie. Deze man is ‘his own worst enemy’.”

Opzettelijk gecontroleerd
Wiels-supporter Alfredo (45) denkt wel dat de politicus opzettelijk uit de rij is gehaald. “Ze weten in Nederland wie Helmin Wiels is en ze hebben hem opzettelijk gecontroleerd. Ik kan me echt niet voorstellen dat het ‘willekeurig’ was. Ik denk alleen niet dat het met zijn huidskleur te maken heeft. Ik denk dat ze hem gewoon even op zijn plaats wilden te zetten.”

4 reacties op “‘Blanken worden ook gecontroleerd’”

 1. Natuurlijk speelt huidskleur een rol.Huidskleur zou alleen geen rol moeten spelen bij controle als europiden en negroiden even vaak bolletjes zouden slikken.Je gaat toch ook niet bejaarden even vaak als jongeren op wapens controleren:)

 2. Haha, Alfredo, dream on, dream on.

 3. lol,

  denkt Alfredo echt dat Nederlands weten wie Wiels is?!

 4. wiels moet niet zo klagen … slecht voor je hart.. hoge bloeddruk wiels moet een beetje leren omgaan met mensen en leren spreken als een persoon met twee woorden.
  WIels je eigen volk heeft er voor gezorgd dat er 100% controlle is vanwegen ons drugs rijke invloeden …… doe er wat aan wiels niet klagen….