• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De familie van het tweede dodelijke slachtoffer van dengue is ervan overtuigd dat als er meer voorlichting over de gevaren van dengue was geweest, het 19-jarige meisje misschien nog had geleefd. Het meisje was vorige maand op Curaçao om kerst met haar familie te vieren, meldt Dolfijn FM.

27 december overleed zij in het ziekenhuis aan de gevolgen van dengue. De familie zegt geen enkele voorlichting of waarschuwing te hebben gekregen over dengue voordat ze naar het eiland kwamen of bij aankomst.

3 reacties op “‘Voorlichting had leven misschien gered’”

 1. Allereest, wil ik mijn condoleance geven aan de naasten van dit meisje.
  Wat een shock dat je iets leuks en ontspannends gaat doen en dan gebeurd dit.
  Vreselijk..

  Wat betreft de informatie. Ik denk dat er al veel is. Je zou dan overal voor kunnen flyeren. AIDS bv is veel voorkomender hier en eist meer slachtoffers. Mensen hebben ook eigen verantwoordelijkheid. Als je gaat reizen vanuit NL kan je bij de GGD info over de bestemming vragen. Ook staat er in de resipapieren van aangesloten reisverenigingen altijd dit soort info. Wat ik begreep kwamen e ook van Curacao of hadden ze familie hier? Dan is dengue toch niets onbekend.

  Wat flyeren betreft. Veel nemen het niet aan/lezen het niet (goed) en degene die het wel doen zijn vaak degene die de info al gezogd hebben voor vertrek. heeft weinig zin

 2. voorlichten is bekend maken en dat doet het toerisme geen goed. zo staat er in nederland in de krant wel een bericht over dengue en een dode maar dat het om een nederlands jong meisje op vakantie gaat verzuimen ze voor het gemak.zolang hier op curacao niet iedereen meewerkt aan de bestreiding van dengue (zoals mijn huisbaas) blijft het een probleem.

 3. Op de website van de travelkliniek staat weldegelijk informatie over dengue op de N.A.
  ( http://www.travelclinic.com/251/nederlandse-antillen.htm ).

  Waarschijnlijk zullen touroperators als TUI en Kras e.a. er niet teveel woorden aan vuil willen maken omdat dat misschien minder reizen verkoopt.
  Het zal de GGD sieren als ze snel een folder in elkaar zetten en deze uitdelen bij arrivals op Hato, zodat mensen i.i.g. de symptonen herkennen.