• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stagiaires die langer bij een bedrijf blijven werken dan officiëel in hun contract staat. Het gebeurt regelmatig op het eiland. Op die manier maken zowel stagiaires als bedrijven misbruik van verblijfsvergunningen om werkvergunningen te ontduiken.

Tijdens de persbijeenkomst van de Raad van Ministers zei minister Hensley Koeiman van Arbeid en Sociale Zaken dat er meer controle moet komen op ‘nep-stagiaires’. Zij proberen onder een werkvergunning à 1.000 gulden voor zes tot twaalf maanden uit te komen door als stagiair aan de slag te gaan.

Controle
Volgens Koeiman komen er per jaar rond de 16.500 aanvragen voor verblijfsvergunningen binnen, dat is meer dan 1.000 per maand. Er is om die reden afgesproken een Task Force in te stellen die de aanvragen controleert. Vooral bij aanvragen omtrent verlenging zal extra worden opgelet.

7 reacties op “Nep stagiaires gezocht”

 1. Een Nederlander heeft wel degelijk een vergunning nodig.. Of je nu stagiair bent of gewoon werknemer. Als je in Nederland geboren/getogen bent, maar één van je ouders is Yu Kòrsou, dan heb je geen vergunning nodig, maar moet je alsnog papieren invullen en een geboorteakte van vader/moeder inleveren…

 2. Meeste Stagiaires zijn Nederlanders en die hoeven geen werkvergunning te hebben dus dit is weer een misleiding poging en leugens van de huidige regering om blijkbaar de aandacht op iets anders te hebben dan wat ze werkelijk uitspoken..

 3. Meneer Mesman, u bedoelt toch niet dat de werkgevers die deze praktijken hanteren bezig zijn met een soort “slavenarbeid”. Misbruik maken van goedkope krachten ! Dacht juist dat we van die praktijken verlost waren, maar bij nader inzien begrijp ik nu wat u bedoelt, ja ik begrijp volkomen wat u bedoeld.

 4. hey politicians….this is 2011 and still slaven handel ! SLAVERY!!!!!!!!! die blanke laten werken voor zo’n loontje ! …dan ook nog eens dat de lokale bevoking totaal niet horeca gericht is ze zijn liever lui en vies van moe ! . P

 5. Het opsporen van onkundige, naieve, luie, overbodige, corrupte en zakkenvullende politici is blijkbaar niet belangrijk genoeg. Nee, de heren ministers leiden de aandacht van zichzelf af door het opsporingsapparaat zich te laten richten op hardwerkende gemotiveerde en goedwillende stagieres. Hiervoor zijn vergunningen in het leven geroepen welke als enig zinvol doel hebben om de zakken van de heren politici verder te vullen. Hoe dom kan je zijn om zo de mensen met een goede opleiding voorgoed van het eiland weg te jagen. Maar ja, dat zijn misschien tegelijk de weinige mensen die door hebben waar de heren politicii mee bezig zijn.

 6. Zou het echt om misbruik maken van vergunningen gaan? Daar is niet zo moeilijk aan te komen, zeker niet als HBO-er of WO-er.

  Lijkt eerder op misbruik maken van goedkope krachten door werkgevers. De stagevergoeding is beduidend lager dan minimumloon en je hoeft geen secundaire arbeidsvoorwaarden te voldoen. Daranaast heeft een stagaire minder rechten als hij illegaal blijkt te zijn.
  Een classieke uitbuitingstruc door werkgevers die in de USA al begin 1900 is aangepakt door hoge boetes aan werkgevers te geven, die illegalen in dienst nemen.
  Voor die tijd werd de werknemer bestraft en uitgezet en kon de werknemer gewoon weer een volgend slachtoffer zoeken.

  Leer hier van andermans vindingen Curacaose overheid en stop de uitbuiting van werknemers op Curacao (in general)!!

 7. Zou het echt gaan om misbraak te maken van verblijfsvergunningen. Daar is, zeker bij HBO-ers en WO-ers niet moeilijk aan te komen.

  Zou eerder denken dat het om misbruik maken door de werkgever gaat. Je hoeft een stagaire minder te betalen en heeft minder rechten. Zeker als zijn vergunning niet klopt.
  Wederom een voorbeeld van uitbuiting van werknemers.. daar zijn hier zoveel voorbeelden van op Curacao.