• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De eerste editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) begin september 2010 heeft een grote economische en toeristische impact gehad. Curaçao heeft voor bijna 4 miljoen dollar geprofiteerd van het festival en trok 2.300 ‘nieuwe’ toeristen, blijkt uit onderzoek.

Het onderzoeksteam van het Dick Pope Sr. Instituut voor Studies over Toerisme van de Universiteit van Midden-Florida kwam tot deze conclusie. Het team heeft statistisch berekend wat de waarde is van de positieve invloed die het CNSJF heeft gehad op de economie van het eiland.

Succes
Het festival heeft gemiddeld 5.300 bezoekers per dag getrokken. Daarvan waren minstens 2.300 nieuwe toeristen voor het eiland, die elk gemiddeld 120 dollar per dag hebben uitgegeven tijdens een verblijf van ongeveer vijf dagen. Opgeteld komt de winst uit op bijna 4 miljoen dollar. Bijna 70 procent van de internationale toeristen gaf aan dat zij speciaal naar Curaçao waren gekomen om het festival bij te wonen.

Tweede editie
Het meren­deel van de bezoekers zegt van plan te zijn dit jaar weer naar het CNSJF te komen. In de eerste editie traden grote artiesten op als Lionel Richie, John Legend, Simple Red, Sergio Mendes en George Benson. Toeristen en eilandbewoners kunnen de tweede editie van het festival alvast in hun agenda noteren, want op 2 en 3 september is het weer tijd voor het Curaçao North Sea Jazz Festival.www.versgeperst.com