• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Kenneth Gijsbertha wordt de nieuwe president-commissaris van de UTS. Gijsbertha neemt de functie over van voormalig gedeputeerde en Statenlid Anthony Godett. Dit meldt minister Charles Cooper van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Ordening vandaag in gesprek met de Amigoe.

“Godett zal binnenkort zijn ontslagbrief krijgen”, vertelt Cooper. Cooper is niet te spreken over het feit dat Godett als voormalig gedeputeerde en nu als Statenlid uitbetaald krijgt als president-commissaris. “Hij krijgt een vergoeding van 7.600 gulden plus nog eens 750 gulden voor zijn telefoonkosten, een gratis TDS-pakket, een laptop en adsl-aansluiting van 2 megabytes.”

Dubbele telefoonkosten
Volgens Cooper ligt er al een tijdje een beslissing van het voormalig Bestuurscollege dat gedeputeerden niet uitbetaald mogen krijgen als ze de functie van president-commissaris bij een overheids-NV bekleden. Cooper vindt het ongepast dat de regering bijvoorbeeld alle telefoonkosten voor Godett al vergoedt en hij ook nog 750 gulden van UTS krijgt voor diezelfde telefoonkosten.

Nieuwe CEO
Tevens wordt Glen Carty per 1 februari aangesteld als Chief Executive Officer bij de UTS. Gisteren werd het besluit van de algemene aandeelhoudersvergadering ondertekend. Carty is momenteel nog Chief Operating Officer bij UTTS Eastern Caribbean en wordt aangesteld voor de duur van één jaar.

www.versgeperst.com