• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Gerrit Schotte wil als het even kan deze maand nog een ontmoeting met de Venezolaanse president Hugo Chávez. De Curaçaose premier wil het met Chávez over de exploitatie van de olieraffinaderij Isla hebben, die door de Venezolaanse oliemaatschappij PdVSA wordt gehuurd.

Chávez heeft inmiddels opdracht gegeven aan de minister van Buitenlandse Zaken Nicolás Maduro en het hoofd Protocol Kenneth de Haseth om de ontmoeting ook daadwerkelijk te realiseren, meldt het Antilliaans Dagblad. Ook premier Schotte heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag ingelicht over de plannen. De eerste ontmoeting tussen de twee landsleider zal plaatsvinden in Caracas. Na die ontmoeting zal Chávez  waarschijnlijk een tegenbezoek aan Willemstad brengen.

GroenLinks wil mee
GroenLinks Tweede Kamerlid Ineke van Gent heeft in een gesprek met Dolfijn FM laten weten graag mee te willen naar Venezuela met de Curaçaose premier. Schotte nodigde het Kamerlid tijdens zijn bezoek aan Nederland vorige maand al uit om met hem mee te gaan bij zijn eerstvolgende bezoek. Van Gent vertelt echter wel dat zij nog geen officiële uitnodiging van de premier gekregen.

7 reacties op “Schotte wil ontmoeting Chávez”

 1. GroenLinks heeft gelijk over de milieueisen! Schotte moet investeringen vragen om het milieuvriendelijker te maken zoals in Pernis. Daarvoor is Ineke van Gendt niet nodig (daar gaat je snoepreisje)! Hopelijk is Schotte net zo standvastig als de onderhandelingen over de BOO. Misschien kan Ineke toch mee als fotograaf?

 2. Huidige politici zoals Cooper en Wiels komen niet op voor het belang van het volk. Het volk mag doodgaan in de gifgassen van de Isla.. in de ruil voor geld.. bloedgeld dus…

  Philip zou beter ff naar Venezuela kunnen gaan om daar na te gaan wat ze daar over ydk denken… ik kan je zeggen dat je daar als 5de rangs burger zal worden gezien.. (waarom zijn de missen daar altijd zo blank?).

  Chavez zal in ruil voor geld macht willen dus zal Curacao een provincie van Vzla worden. Iets wat Chavez al vaak heeft gezegd.

  Dit doet me denken aan het bezoek van oa Errol Cova toen ze naar Vzla gingen om in ruil voor geld Curacao op te offeren.. en onze premier schijnt ook geld problemen te hebben.. 1=1…

 3. Over hypocriet gesproken; ik denk dat juist het politiek van Curaçao hypocriet is. Ze willen alleen hun hand uitsteken om geld te chashen en vervolgens doen ze niets voor het volk.
  Meneer Philip denkt blijkbaar dat Nederland zich alleen wil bemoeien met Curaçao maar denken verder niet na. Denkt u nou zelf meneer Philip dat met een schenking van een paar miljoenen het voor Chavez afdoende is? Voor wat hoort wat. Chavez zal dus zeggenschap willen hebben over Curaçao. Zo zit het nou eenmaal met zulke corrupte politieke leiders, die niet aan het volk denken maar aan het vullen van hun eigen zakken. Dit zou dus de domste actie ooit zijn!!

  Volgens mij willen we allemaal vooruitgang zien van het eiland en niet achteruitgang.
  Veel yu di korsow schreeuwen uit volle borst dat zij het zelf wel kunnen, maar tot nu toe heb ik weinig tot niks gezien. Er is een groot verschil tussen het zeggen en het daadwerkelijk doen mensen. Dat Proud en macho gedrag moet echt veranderen anders zal het niets worden met de toekomst van Curaçao.

  Ik ben ook erg benieuwd of meneer Schotte slim genoeg is om daadwerkelijk de problemen rondom de olieraffinaderij te bespreken en goed nadenkt over de vervolgstappen ipv zich te laten verleiden door geld.

 4. pff en is die flierefluiter van een premier van ons, ook nog eens op het eiland? Ik heb het gevoel dat het veel geluid en weinig prestatie is. Enne…. gaat die fotograaf ook weer mee voor de nodige persfoto’s? Dan sturen we hem eerst weer naar Nederland en laten we hem dan weer overvliegen naar Caracas..

 5. Ik moet als ik dit lees steeds aan Calimero denken. Maar gezien de reactie van Philip schijnen meer mensen op het eiland daar last van te hebben.

 6. Een ongevraagd advies aan de heer Schotte. Neem s.v.p. geen ene 2e Kamerlid mee en vooral geen milieufreaks. Je gaat voor Curaçaose belangen niet voor het Koninkrijk toch. Nederlandse politici hebben daar niks te zoeken ze kunnen alleen maar roet in het eten gooien. Vraag aan Chávez een schenking van een paar miljard dollar voor de schuldsanering en dan ben je af van het gezeur en bemoeienis van de Nederlandse politici. Want omdat de financiele schuld er nog is, beschouwen ze ons als tweederangsburger en niet als gelijkwaardigen. Ze willen lusten maar geen lasten en ze zijn hypocriet. Er is bijna geen uitzondering. Ze houden ervan: Tira piedra skonde man.

 7. gaat hij het dan ook meteen praten over de gifwolken boven ons eiland en de gif dump door de PVDSA?
  En een plan van aanpak maken om deze problemen op te lossen?
  ik ben benieuwd, maar heb geen hoge verwachtingen….
  en ik dacht ook meteen aan de uitdrukking: soort zoekt soort.
  maar ik ben een leek en weet niets…., dus ik zal me wel vergissen en is het heel nuttig deze ontmoeting met de buurman.
  en meneer Schotte kan het straks op zijn CV zetten.
  ik ben ook trouwens benieuwd of mevrouw van Gent mee mag.
  Maar ze zullen wel geen behoefte hebben aan een luistervink.