• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een aantal weken geleden overleed een 19-jarig meisje aan de gevolgen van dengue, bevestigt de GGD. Het meisje was met haar familie op vakantie vanuit Nederland en werd na een week ziek. Het meisje overleed binnen een week in het ziekenhuis, meldt radiozender Dolfijn FM.

Volgens de familie had het meisje geen chronische aandoeningen, waardoor ze extra risico op Dengue liep. In augustus vorig jaar overleed er ook al een tienerjongen aan de gevolgen van een zware vorm van dengue.

4 reacties op “Tweede sterfgeval dengue”

 1. Hallo, ik heb even een vraagje, ik heb nu twee keer Dengue gehad en vroeg me af of iemand mij kon vertellen wat de gevolgen kunnen zijn als ik het nu weer kriijg?

 2. als reactie op jouw reactie, sander, kan ik je verzekeren dat alle kinderen van de huidige politici op de International school zitten en in het engels les krijgen. Zij hebben geen last van het regerinsgsbeleid, achterstandskinderen, papiaments onderwijs, financiele tekorten of slechte voorbereiding op een universitaire opleiding in Nederlands of de USA.

 3. Wat mij vooral verbaasd zijn de aantallen die steeds genoemd worden. Ongeveer 800 gevallen van dengue zouden officieel gemeld zijn. Ik weet wel zeker dat het een veelvoud van dat aantal is geweest. Ik heb het zelf ook gehad, eind november, en als je weet wat je waarschijnlijk heb hoeft je niet naar de dokter want die kan er ook niks aan verhelpen. Op het moment dat de koorts voorbij is en je de bultjes krijgt weet je het zeker: dengue en niet gewoon een heftige griep. Maar opnieuw, naar de dokter gaan heeft helemaal geen zin, behalve voor de statistiek. En zo ken ik nog een heel gezin met 4 kinderen die het allemaal gehad hebben (dengue is besmettelijk zolang je koorts hebt) en geen van allen naar de dokter zijn geweest omdat men nou eenmaal weet wat het is en je geen zin hebt om met 40 graden koorts uren in de wachtkamer te gaan zitten voor een diagnose die je al kent.
  Dus die officiële aantallen kloppen voor geen meter!

 4. Ik heb nog steeds niet het idee, dat er veel gebeurt door de overheid aan dit probleem.
  Zal wel geen prioriteit hebben….
  net als de 18 doden door de gifwolk van Isla per jaar….
  de heren politici lopen in mooie pakken hebben dure reisjes en zijn vooral erg belangrijk.
  maar de problemen oplossen, daar is geen tijd voor eerst de vorige regering afkraken en veel ruzies maken met elkaar en mensen ontslaan uit functies omdat ze lastige vragen stellen.
  Het gaat goed met PAIS KORSOU….maar ieder land krijgt de regering die het verdient.
  Maar ik vind dat de mensen hier beter verdienen, ze worden al jaren lang dom gehouden door de politiek want in het land der blinden is eenoog koning.
  Zelf wel in NL studeren en hun kinderen, maar het volk krijgt papiamentstalig onderwijs.
  zo kan de elite altijd zegevieren.
  Houd ze dom en organiseer carnaval.
  dan zijn ze dom en tevreden.
  vroeger was het in Rome al: geef het volk brood en spelen.
  er is niet veel verandert….