• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

slecht wegdek, kuilenCURAÇAO – De wegen op het eiland zijn nooit perfect geweest, maar na de tropische storm Tomas begin november is het alleen maar erger geworden. Minister Charles Cooper van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Ordening wil dan ook geld lenen om hier eindelijk iets aan te doen.

Cooper wil voor het einde van zijn termijn als bewindspersoon over drie jaar, goede wegen hebben waar de bevolking trots op kan zijn. De wegen worden met de dag slechter en met het regenachtige weer in het vooruitzicht zal het er niet beter op worden.

Eventuele lening
Niet alleen de bevolking, maar ook de minister zelf is zich hiervan bewust. Hij wil daarom gesprekken aangaan met verschillende financiële instellingen om het over een eventuele lening te hebben. Het zou hierbij gaan om een bedrag van 40 tot 60 miljoen gulden. Met dat geld kan de overheid de komende jaren flink aan de weg timmeren.

Onderhandelingen
Volgens Cooper moeten institutionele beleggers voor 60 procent in eigen land investeren en een dergelijk project om alle wegen aan te pakken geeft hier een goede invulling aan. Het voorstel ligt al klaar, maar dient nog verder te worden uitgewerkt voordat de onderhandelingen kunnen beginnen.

9 reacties op “Geld gezocht voor nieuwe wegen”

 1. Lening aanvraag bij 2% (ernstige vragen alleen) als belanghebbende moet contact met ons op:. dicksonquincy@ymail.com met de volgende information.name van de aanvrager :……………… .. Hoeveelheid :……………… Duur :……………. Land :……. ……….. Telefoon :……………. e-mail :……………….

 2. Daar gaan we weer, de schulden worden door NL betaald. De pensioenfondsen gaan eindelijk hun geld terugzien. De burgers gaan toch hun toekomend pensioen krijgen en dhr. Cooper, die toch echt 2 weken geleden zei dat geld geen probleem was, gaat opnieuw van de pensioenfondsen lenen. Nu is er echter geen NL meer die de schulden gaat terugbetalen. Hoe denkt Cooper dit te financieren…..
  Mensen, pas op daar gaat je pensioengeld. Deze regering is NOOIT in staat om de geleende bedragen terug te betalen en u moet op een houtje bijten

 3. Ik ga er nu zomaar van uit dat Cooper wel overleg pleegt met onze wegenbouw-expert/premier over de toe te passen kwaliteit van het asphalt etc. Anders horen we straks weer dat de schuld van de slechte staat van ons wegennet de schuld is van Cooper, die dan allang met pensioen is.

 4. En van wat moest die riante pensioenregeling dan van worden betaald??

 5. PRAATJES VULLEN GEEN GAATJES….. Geld was geen probleem cooper…waar gaan we naar toe ? wat een grappemakerij ! CUracao houd je hart vast ! deze politici houden jullie goed dom! ……

 6. http://www.ppiaf.org/ppiaf/
  Dit is een van de organisaties die overheden adviseerd op gebied van infrastructuur.
  hopleijk leest Charlie dit…

 7. lenen vind ik niet zo heel erg, als het nodig is, een investering in de wegen is goed.
  Maar het geld moet dan wel uitgegeven worden aan de wegen en moet niet voor armlastige politici bestemd zijn.
  En daar ben ik dan weer bang voor met deze regering…, helaas ik krijg er maar geen vertrouwen in.

 8. Daar gaan we weer: lenen, lenen, lenen.

 9. Nou heb ik toch echt gehoord dat Cooper nog geen twee weken geleden zei dat geld geen probleem was. Ben ik nu aan het verkindsen of is meneer Cooper in een zeer ver gevorderd stadium van deze aandoening ?