• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen regeringsleiders en andere passagiers bij de 100-procentscontrole. Dit meldt de woordvoerder van de douane op Schiphol, Gera van Weenum, als reactie op de klacht van Statenlid Helmin Wiels. “We pikken in ieder geval geen mensen uit op huidskleur.”

Wiels werd maandag op Schiphol uitgepikt tijdens de 100-procentscontrole. Hij liet gelijk via de media weten dat hij zich gediscrimineerd voelt. “De makamba’s discrimineren alleen mijn volk, ik ben eruit gepikt door mijn huidskleur”, klaagt Wiels op zijn facebookpagina. Hij heeft inmiddels een klacht ingediend bij de Nederlandse regering.

Criteria
“Er bestaan wel andere afspraken voor de controle van regeringsleiders en bestuurders. Of de afspraken ook voor meneer Wiels van kracht zijn, kan ik niet zeggen”, aldus Van Weenum. “We hebben een geheimhoudingsplicht dus over individuele zaken kan ik geen uitspraken doen, maar er is zeker geen sprake van discriminatie.” Volgens de woordvoerder is er bij controles een lijst met objectieve criteria waar huidskleur geen onderdeel van uitmaakt.

2 reacties op “‘De controle is voor iedereen’”

 1. En zelf discrimineert meneer jan en allenman. beetje hypocriet hoor.

  Trouwens hoe de douane op Hato blanke nederlanders behandelt is ook discriminatie..

  en op Schiphol ben ik als blanke ook vaak de pineut bij de controles

 2. Wiels vind discriminatie in alles!