• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Al maanden is het onrustig binnen cultuurorganisatie Kas di Kultura (KdK). Directrice Cheraldine Osepa is per 31 december op straat gezet en ook de verwijten richting voormalig KdK-directeur René Rosalia groeien gestaag. Rosalia wordt nu zelfs beschuldigd van ongewenste intimiteiten.

Volgens de Wereldomroep hebben diverse (oud)medewerkers van de stichting zich beklaagd over het gedrag van de huidige minister van Cultuur, Onderwijs en Sport. De informanten beschrijven verschillende soorten ‘verstoorde relaties’ binnen KdK. Zo zou de minister speciale relaties hebben met enkele medewerksters en zouden de medewerksters onderling overhoop liggen.

Integendeel
Rosalia ontkent dat hij zich heeft vergrepen aan de vrouwelijke medewerkers van de stichting. “Ik ben verbaasd. Ik heb altijd een goede verstandhouding gehad met zowel vrouwelijke als mannelijke medewerkers bij KdK. Het kan zijn dat complimenten in verkeerde aarde zijn gevallen, maar dan is de term ‘ongewenste intimiteiten’ wel erg overtrokken. Integendeel: Ik werd gedurende een lange periode belaagd met ongewenste intimiteiten van de zijde van een vrouwelijke ondergeschikte.”

1 reactie op “Geruchtenstroom rondom Kas di Kultura”

  1. Hmm ja ik denk ook dat de dames van Kas di Cultura zich wilde vergrijpen aan deze meneer..

    Ik vraag me af waarom Wiels dit soort mensen met besproken gedrag te vriend houd.. Asjes ook zo’n fijne en eerlijke jongen..