• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels is woedend op de Nederlandse douane. De partijleider werd eerder deze week op Schiphol uit een rij Curaçaoënaars gepikt voor de 100 procent controle op de luchthaven. “Nederlanders discrimineren mijn volk!”, aldus de boze politicus.

Nu heb ik met eigen ogen de discriminatie van Nederlanders jegens mijn volk kunnen aanschouwen”, raast Wiels tegenover het Antilliaans Dagblad. De PS-voorman meldde tevergeefs nog dat hij Statenlid was op Curaçao en werd naar eigen zeggen ‘zonder pardon naar een kamertje gedirigeerd’ alwaar zijn bagage uitvoerig gecontroleerd werd. Ook zou een douanier aan Wiels gevraagd hebben wie zijn paspoort gekocht zou hebben.

18 reacties op “Wiels ondergaat 100% controle”

 1. Het is logisch dat 75% van de mensen die eruit gehaald worden zwarte jongeren zijn. Dit is niet raciale profilering maar gedrag profilering. Er zijn bepaalde criteria waardoor mensen eruit worden gepikt en het is eenmaal zo dat zwarte jongeren hoogstwaarschijnlijk eerder aan die profilering voldoen. Dat veel zwarte jongeren al denken dat er gediscrimineerd word op schiphol zal waarschijnlijk ook betekenen dat je zenuwachtiger bent dus verdachter lijkt.
  Ik ben wel eens benieuwd naar de cijfers van de mensen die opgepakt worden hoeveel blanken en hoeveel zwarten dit zijn het lijkt me als 70%+ van de mensen die opgepakt worden zwarten zijn meer dan logisch dat het overgroot deel van de mensen die gecontroleerd worden ook zwarten zijn. Andersom als blijkt dat wel 70% of meer van de mensen die opgepakt worden blanken zijn dan moet er idd iets veranderd worden maar om heel eerlijk te zijn betwijfel ik dit, ik zou zeggen loop even een dagje rond in Rotterdam en je ogen open houden voor drugs en je zal waarschijnlijk wel begrijpen waarom ik dit betwijfel.

 2. Ongelooflijk wat een ignorante en in sommige gevallen beledigende opmerkingen hier, en wat ignorantie betreft inclusief Wiels. DeDe, de Curacaosche mensenrechten organisatie heeft in 2003 al in haar zwartboek bewezen dat de schiphol controle, net zoals die op Hato overigens, raciaal profileert tegen zwarte jongeren. Het gaat er niet om of je er als witte curacaoenaar ook een keer tussenuit gehaald wordt, of dat ik er als zwarte nog nooit tussenuitgehaald ben. Statistisch werd gewoon bewezen dat meer dab driekwart van de mensen die dat overkomt jonge zwarte mannen zijn. Dat er controle moet zijn vindt ik ook, maar de surinamers zijn ooit naar de rechter gestapt en kregen gelijk. Wanneer worden wij nou ook eens een keer ascertief en controleren we alle vooral jonge reizigers uit nederland op partydrugs, waarbij we, TUURLIJK ZONDER TE DISCRIMINEREN, NEE NEE, ervoor zorgen dat meer dan driekwart van degenen die er uitgepikt worden jonge Nederlanders zijn… Ik zeg maar wat. Als de kustwacht werkelijk alleen een kustwacht zou zijn ipv ook nog eens een internationale controle met de Amerikanen voor de hele Cariben, dan zouden er misschien minder drugs uit Colombia binnen komen…. En natuurlijk discrimineert Wiels vaak ook, maar een stel van jullie hier kunnen er ook wat van zeg. Kijk als je gewoon alles accepteert wat er met je gedaan wordt dan heb je natuurlijk nergens problemen mee, maar je wordt uiteindelijk toch vernederd als iemand je vraagt ‘waar je je paspoort gekocht hebt’ Als ik zo’n vent dan tenminste in zijn gezicht uit mag lachen, maar nee, dat mag je als reiziger ook weer niet…

 3. Beste Yui Korsou, als ik op jou reactie reageer had ik wel uw naam genoemd (zoals jij het ook doet). Ik reageer gewoon op het artikel. Wees niet zo bevooroordeeld! Daarvan zijn er al genoeg op het eiland.

 4. Dit is ongeloofelijk, hij discrimineert als geen ander. De controles zijn buitengewoon vervelend. Ik ben hartstikke wit bijna transparant maar ben net zo antiliaan (met trots) als hij. ongeacht mijn functie of rol word ik er met stip uitgehaald, nog nooit, maar dan ook nog nooit heb ik een lichamelijke visitatie gehad, ook niet toen er vermeende “nieuwe spullen” in mijn koffers en trolley werden aangetroffen. Overdrijven en schreeuwen. Wat een vreselijke man. Juist hij is een van de drijvende krachten achter de vernietiging van onze “gemeenschap”
  En als je dan toch zo consequent en achtergesteld bent als de heer Wiels als omhooggevallen ambtenaar dan zou ik juist zorgdragen deze facade op te houden door te staan voor je principes. Zijn houding tov het dossier “Rosalia” maar direct duidelijk waar hij voor staat. Mi boy, jak i nan idde. Idioot.

 5. Ook zou een douanier aan Wiels gevraagd hebben wie zijn paspoort gekocht zou hebben. Had Wiels het zelf niet over “ongrijpbare” verdachtmakingen in de kwestie Rosalia ? Nou dit is dan de zoveelste “ongrijpbare” verdachtmaking van hem waarvan hij dacht het patent op te hebben. Hoe was het ook alweer; wind zaaien, storm oogsten ?

 6. Beste Gerrit, lees jij mijn reactie nu nog eens goed en dan moet je toch zelf wel inzien dat, jou reactie op mijn reactie, echt helemaal nergens op slaat. Mocht je überhaupt toch nog een probleem hebben kan ik het je wel in Jip en Janneke taal uitleggen, laat het even weten.

 7. hoezo discriminatie als dit geen bewijs is van gelijke behandeling weet ik het ook niet meer.

 8. Wiels was daar gewoon voor privebezoek (kinderen). Waarom moest Wiels de gevolgmachtigde minister Osepa bellen? Ik ben ook al 2 x gecontroleerd (blank), gewoon vragen beantwoorden en je koffer weer dichtproppen! Ik baal ook van de 100% controle na weinig geslapen te hebben. Liever een controle dan een bolletjesslikker naast me in het vliegtuig!!

 9. Beste Jerry, je hebt het over “werkbezoek”, als Wiels op werkbezoek naar Nederland was gegaan, waarom heeft niemand van het Curaçao-huis hem opgehaald ? Had hij afspraken met Nederlandse volksvertegenwoordigers ?, dan zou van die kant wel iemand zijn geweest die hem van Schiphol afhaalde. Nee ik denk dat hij gewoon op kosten van de PS, privé naar Nederland is gereisd en hij dus absoluut geen werkbezoek aflegde. Heeft hij deze reis naar Nederland via de “Staten” geregeld, dan is er dus ergens in de notulen van de “Staten” iets terug te vinden. Nee, ik en ik denk nog veel andere Curaçaoënaars zullen zich afvragen wat voor soort werkbezoek deze windbuil in Nederland heeft afgelegd. Maar na al dat gehuil over discriminatie zullen wij er wel niets meer van horen, hij heeft ons weer eens voor “joker” gezet.

 10. Beste actie 2011; Wiels ging gebukt onder de Douane.
  Een gratis massage krijgen en nog klagen ook, zo typisch Nederlands
  Statenlid of niet, wit, zwart of gekleurd, de controle geldt voor iedereen.
  “Nederlanders discrimineren mijn volk!” Welke nationaliteit staat er in zijn paspoort?
  Wordt het eens tijd om iets aan de oorzaak te doen in plaats van te klagen over de gevolgen.

 11. beste mensen het is alleen zo jammer dat als nederlandse politici uit curacao naar nederland gaan via de achter deur naar buiten gaan dus passeren de controle helemaal niet.
  terecht dat die manzich gedescrimineerd voelt hij was hier voor werk bezoek toch waarom hij niet via de achter deur naar buiten?????

 12. Waarom gaf WIELS aan dat hij statenlid was?? Wilde hij de controle mislopen??? Hij heeft net als iedereen, zonder aanziens des persoons, recht om gecontroleerd te worden. Overigens is het helemaal geen discriminatie, ook veeeeeele makamba’s worden uit de rij gehaald. Wat een dom gezwets van deze man.

 13. als ze mij voor een 100% controle uit de rij zouden pikken, heb ik daar geen moeite mee………….ik kleed me direct uit te midden van alle mensen………kijken wie er dan nog lacht.

 14. ik ben ook wel eens uit de rij gehaald en ben wel blank, als je wat vaker naar NL gaat kan dat gebeuren.
  dus pipo niet zeuren…..iedereen komt wel eeens aan de beurt.

 15. Deze pipo de clown heeft zeker het buskruit niet uitgevonden en denkt dat hij minimaal god is. Wat een ongelooflijke arrogantie. Juist de politici uit Curacao zouden zoveel mogelijk gecontroleerd moeten worden, liefst ook intern. Hoe dom kan je zijn….

 16. Niets nieuws , Ik ben om werk te zoeken op Curacao twee keer in korte tijd vanuit Nederland naar Curacao gevlogen. De ene keer wel de ene keer niet uit de rij gehaald. Ze moeten nou niet zeuren en juist alle mensen inclusief Politici controleren !!!!

 17. Hahaha lekker voor je Helmin. Maar wat oliedom weer van je dat je denkt dat je gediscrimineerd wordt. Ook Nederlanders worden gewoon uit die rij gehaald. Je discrimineerd nu veel harder doordat je denkt dat je gediscrimineerd wordt.

 18. hahahahahahaha en het gelijk gooien op “nederlanders discrimineren mijn volk” deze man is ongeloofelijk