• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Kas di Kultura gaat zoeken naar een nieuwe directeur. Cheraldine Osepa kreeg op 31 december haar ontslag. Vanaf februari begint het bestuur van de stichting met de zoektocht naar een nieuwe leidinggevende.


Cherladine Osepa ondervond vanaf het begin van haar aanstelling veel tegenstand van de medewerkers van Kas di Kultura, waar eerst huidig minister van Cultuur en Onderwijs, René Rosalia, directeur van was. Dat blijkt uit haar verweerschrift dat ze vorige maand inleverde bij het bestuur, meldt het Antilliaans Dagblad.

Financiële situatie
Osepa geeft in het verweerschrift aan het gevoel te hebben dat haar ontslag te maken heeft met Rosalia, die nog veel macht zou hebben bij de stichting. Om zicht te krijgen op de financiële situatie binnen Kas di Kultura vroeg Osepa om een SWOT-analyse om de omgang met gemeenschapsgelden te checken.

Festival del Caribe
“Rosalia was boos dat ik de opdracht van de penningmeester, om de uitgaven van Festival del Caribe te controleren, had opgevolgd” aldus Osepa in haar verweer. Volgens de krant was er tijdens dit festival in Cuba,waar Rosalia aanwezig was, 72.800 gulden gestort op de creditcard van de huidige minister. Een medewerker van Kas di Kultura claimde dat het bedrag per abuis was gestort.

Ontevreden
Osepa stelt dat Rosalia er niet van gediend was dat zij aan het graven was naar financiële misstanden binnen de stichting, en daarom moest ‘hangen’. Het bestuur blijft erbij dat zij niet tevreden was over Osepa, dat er geen klik was en zij niet over genoeg leidinggevende capaciteiten beschikt.

1 reactie op “Op zoek naar nieuwe directeur”

  1. ik ben benieuwd of we daar nog wat van gaan horen.
    ik denk dat die Rosalia zou fout is als maar kan zijn.
    laat hem maar eens zijn onschuld bewijzen.