• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse Minister van Binnenlandse Zaken, Piet Hein Donner, brengt deze week een kennismakingsbezoek aan de voormalige Nederlandse Antillen. Binnen een week zal de minister de zes eilanden bezoeken, waaronder Curaçao, meldt Nu.nl.

Donner landt donderdag op Sint Maarten en reist gelijk door naar de nieuwe Nederlandse gemeenten Saba en Sint Eustatius. Op Sint Maarten zal hij onder meer de nieuwsjaarsborrel van de gouverneur bijwonen. Een ontmoeting met de ministerraad staat ook op de agenda.

Benedenwinden
Daarna vliegt Donner door naar de Benedenwinden: Aruba, Bonaire en Curaçao. Donner is de eerste Nederlandse minister die na de staatkundige herstructurering van 10-10-10 de eilanden bezoekt, waar sinds toen veel nieuwe bestuurders zitten.

Knelpunten
Behalve kennismaken zal Donner verschillende knelpunten bespreken. Vorig jaar december vroeg de Tweede Kamer aan Donner om in te grijpen in het bestuur van Curaçao en Sint Maarten. Het parlement maakte zich toen zorgen over de integriteit van de bestuurders en hun beheer van de financiën. Inmiddels lijkt er meer vertrouwen binnen het Koninkrijk. Premier Gerrit Schotte overlegde in december in Den Haag met de Tweede Kamerleden.

5 reacties op “Donner bezoekt autonoom Curaçao”

 1. ik ben het met Carlito eens.

  H E L P ! ! !

  Lucho wordt in ieder geval niet geremt door enig verstand.
  dus we nemen hem niets kwalijk

 2. DONNER H E L P ! CURACAO IS GOING … D O W N the drain !!! flush out this corrupt governement before it is to late……it is to late already!

 3. e ta “voldoet”, Frank vertel even hoe het in het papiaments moet zijn ? En Lucho, je denkt toch niet dat Donner water naar de zee gaat brengen of was je nog niet zover met “nadenken”.

 4. Donner heeft niks te verbergen en werkt graag mee aan de 100% controle. Donner heeft respect voor de werkzaamheden die uitgevoerd worden door de douane! Dat kan je over Wiels niet zeggen. Ieder mens is gelijk en ook Wiels ontkomt niet aan een controle. Wiels is weer eens met twee voeten op de grond gezet! Wat doet hij in Nederland? ohja studerende kinderen….

 5. Mester kontola Donner pa 100% na Hato paso e ta voldoet na tur e kriteria nan pa wordu kontrola.