• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Als het aan Ivar Asjes ligt wordt zijn 80/20 wetsvoorstel zo snel mogelijk door de Staten behandeld, meldt de Amigoe. De Statenvoorzitter heeft maanden gewerkt aan een voorstel om meer werkgelegenheid te creëren voor de Curaçaose landskinderen.

Als het wetsvoorstel van Asjes wordt aangenomen, worden bedrijven voortaan verplicht om 80 procent lokale werknemers in dienst te hebben. De Statenvoorzitter is van mening dat momenteel teveel functies worden ingenomen door buitenlanders en stagiaires.

Opbouw en ontwikkeling
“We moeten hard werken om zo snel mogelijk het wetsontwerp ‘80/20’ te introduceren wat zal garanderen dat alle bedrijven op het eiland in de eerste plaats Yu di Kòrsou in dienst nemen. Onderwijs en recht op een rechtvaardige kans op onze arbeidsmarkt zijn essentieel voor de verdere opbouw en ontwikkeling van onze natie”, aldus Asjes tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.

8 reacties op “Asjes maakt haast met wetsvoorstel”

 1. Ik hoorde laatst van een Yu di korsou dat als ze hard werken dan net slaven zijn. Doen ze liever rustiger aan om niet zo gezien te worden! Laat de curacaose tv hardwerkende curacaose arbeiders interviewen! reportages? Dat je met hard werken wel degelijk een status krijgt/ hebt!

  Churendi ga niet iedereen in een hokje plaatsen! genoeg documentaires gezien met nederlanders die zwart werken en een uitkering hebben in Nederland! zo hard werken ALLE nederlanders nu ook weer niet!

 2. Asjes en………haast maken, een onmogelijke combinatie. Als hij haast zou maken, zou het geld wat hij onterecht heeft ontvangen al lang terugbetaald hebben en maanden werken aan een wetsvoorstel geeft precies weer hoeveel haast Asjes gemaakt heeft.

  Maar hoe zat het ook al weer??? Heeft men bij Hyatt niet heel veel buitenlandse werknemers van buiten Korsou moeten laten komen omdat een gedeelte van de bevolking gewoon te lui is om te werken??? Ga daar eerst maar eens wat aan doen. Overigens mijheer Asjes, “goed voorbeeld” doet goed volgen. Uw aan de dag gelegde attitude leidt tot kopieergedrag, een gedrag van NIETS doen en toch de zakken vullen. Neem een voorbeeld aan die hard werkende Portugezen, Colombianen, Surinamers, Makamba’s enz. U weet wel die mensen die de economie draaiende houden!!!

 3. Is het voorstel intussen aangenomen?

 4. meneer Asjes is de joker die door pipo is ingezet.
  ik snap pipo niet hij wil een regering zonder corruptie???
  meneer Asjes is alleen maar bezig met eigen belang….
  zijn schoonvader is casino eigenaar zegt mij genoeg.
  werken daar 80% curacaoenaars?
  wat is trouwens de goede spelling voor curacaoenaars??

 5. Volgens mij bestaat dit al jaren er zijn geen mensen die daar invulling aan kunnen geven…dus moeten ze uit het buitenland gehaald worden.Eerst goede opleidingen!!!!!!
  Dhr Asjes laat af en toe proefballonnetjes op….

 6. Wees gerust! zo hard werkt Asjes niet……Bij Selikor hebben ze hem ook nooit gezien.

 7. Bedrijven gaan voor kwaliteit. Het feit dat er buitenlanders worden aangenomen is een veeg teken als het gaat om de kwaliteit van de locale werknemer. Met name in de dienstensector is verlaging van het kwaliteitsnivo desastreus voor de economie. In plaats van korte termijn politiek middels kortzichtige protectionistische maatregelen kan Asjes beter investeren in de kwaliteit van het locale onderwijs. Voordat je dit soort maatregelen neemt zal je eerst de kwaliteit op orde moeten hebben. Nu riekt dit zwaar naar discriminatie en zou Nederland hier een stokje voor moeten steken.

 8. goed plan, laten we starten met alle sneks…….2 dominicaanse achter de bar en curacao’se vrouwen als animeermeisje……eens zien of de sneks dan nog voldoende omzet draaien!