• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao nieuws - fuikdag 2011CURAÇAO – De Citro meldt dat er dit jaar geen ongelukken zijn gebeurd bij Fuikdag. De voorgaande jaren zijn er echter wel ongeregeldheden geweest. Moet er een organisatie achter het feest komen of zou er meer beveiliging ingezet moeten worden? Versgeperst.com peilde de meningen op straat.

Jonathan (23) denkt dat beveiliging wel zou helpen. “Ik denk wel dat er meer beveiliging nodig is, want het is niet de bedoeling dat mensen gewond raken of dat alles uit de hand loopt. Gisteren is alles rustig verlopen, maar het is in het verleden wel een paar keer fout gegaan en dat is jammer. Het is een hele leuke dag en het moet ook leuk blijven.”

Beter en leuker maken
De 28-jarige Valerie sluit zich aan bij Jonathan. “Er zullen altijd ongeregeldheden bij grote evenementen zijn, daar kan je bijna niks aan doen. Ik denk dat beveiliging zeker zal helpen, vooral als mensen veel aan het drinken zijn. Ik geniet heel erg van Fuikdag, dus ik wil dat het alleen maar beter en leuker wordt.”

Heel erg gevaarlijk
Sergio (41) denkt dat het maar een kwestie van tijd is voordat iemand zwaar gewond raakt of dat er een dode valt. “Dronken mensen op boten zijn erg gevaarlijk, net als dronken mensen die achter het stuur zitten. Het zou me niet verbazen als iemand een keer zwaar gewond raakt of zelfs overlijdt. Extra beveiliging zou helpen, meer kan je niet doen denk ik. Je kan het evenement niet afschaffen, want de mensen gaan gewoon naar een andere plek. Ik hoop gewoon dat iedereen zich verantwoordelijk blijft gedragen en dat alles leukt blijft.”

Niets veranderen
Luis, een 37-jarige booteigenaar denkt dat niets hoeft te veranderen. “Het is juist leuk zoals het nu is. Als een organisatie zich ermee gaat bemoeien kan het juist minder leuk worden. Het kan dan heel streng worden en niemand voelt zich dan op zijn of haar gemak. Je moet je gewoon gedragen en ervoor zorgen dat het een leuk evenement blijft.”

Geen enkel probleem
De 20-jarige Steven ziet ook geen enkel probleem. “Soms doen mensen gekke dingen op het water of zijn er vechtpartijen, maar dat heb je overal. Er moet wel ingegrepen worden als het te gek wordt, maar momenteel zie ik geen enkel probleem. De mensen feesten, genieten en ik zou niets aan Fuikdag willen veranderen.

www.versgeperst.com