• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De twee militairen die afgelopen zaterdag een boot hebben gestolen bij het strand van Zanzibar te Jan Thiel, zijn op een geweldadige manier door de eigenaren van de boot ingerekend. Een groot aantal bezoekers van Zanzibar was getuige van de vechtpartij.

De boot was aangemeerd bij Zanzibar toen de verdachten het vaartuig meenamen voor een tochtje. Daarbij vaarden zij bijna over iemand heen en raakten vervolgens een paar rotsen. Toen de eigenaren opmerkten dat hun boot meegenomen was, ondernamen ze gelijk actie. Volgens getuigen deelden zij een paar rake klappen uit en sloegen de eigenaren de militairen onder andere met een roeispaan.

Onderzoek
De bebloede militairen werden na de vechtpartij ingerekend door de beveiliging van Zanzibar. Ondertussen is het duo weer op vrije voeten en is er een onderzoek ingesteld naar het voorval. De marechaussee wil geen commentaar geven zolang het onderzoek nog loopt.

13 reacties op “Militairen hardhandig aangepakt”

 1. Met de meeste schrijvers ben ik het eens; je moet gewoon met je handen van andermans spullen afblijven. Maar ja met een hoop drank op ben je stoer hè!!! Dan durven we alles!!!! Geen verzekeringskwestie van maken, zelf laten betalen voor de schade, dan leren ze het wel. In de portomonnee moeten ze het voelen. De beste remedie zei mijn vader altijd, en hij had gelijk!!!!

 2. De eigenaar zal ook opgepakt worden! Jammer dat de beveiliging eerst op een vechtpartij laat komen voordat ze ingrijpen. Zanzibar maakt hiermee een slechte reclame!

 3. Goed dat ze zijn aangehouden. Het verbaast me wel dat
  geweld door zoveel mensen wordt geaccepteerd. Dit is
  alleen geoorloofd door de politie. Iemand anders houd zijn/
  haar handen gewoon thuis.

 4. Hadden ze dan bloemen en slagroomtaart verwacht? Actie is reactie!

 5. Vraag me af waarom ze nu al weer vrij zijn. Het lijkt erop dat het toch weer met een sisser voor die hufters af zal lopen. Wordt tijd dat defensie die gasten met dit soort evenementen binnen de poort houdt. Lijkt me ook beter dat ze hier op Curacao berecht worden. Dat wordt een hele aanklacht: Diefstal, vernieling en poging tot doodslag. Jaartje of 10 Bon Futuro? of hoe dat ding ook alweer heet tegenwoordig.

 6. Er waren inderdaad veel te veel ladderzatte mensen. En een aantal die er duidelijk op uit waren om een leuk feestje te verzieken voor anderen. Gelukkig waren de meesten daar iets TE zat voor.

 7. Ik was toevallig zaterdagmiddag bij Zanzibar… veel van de unoxmutsjes die daar rondliepen zagen eruit alsof ze best wel eens militair konden zijn en de meeste waren in verregaande staat van ontbinding. Waarschijnlijk zijn ze van oudejaarsavond gewoon doorgegaan tot de volgende ochtend, zijn blijven zuipen in de zon na de nieuwjaarsduik en waren dus tegen het eind van de dag vrij ver heen. Ik heb even 5 min staan kijken… en me kapot gelachen. Dit soort stoere kereltjes worden steeds knuffeliger met elkaar naar mate het alcohol gehalte stijgt en schamen zich niet om midden op het strand hun hand in hun broek te steken (echt gezien met mijn eigen ogen). Vervolgens gingen ze tegen elkaar aan rennen en botsen en toen ben ik maar weggegaan om niet zelf in het water te belanden. Het is alleen natuurlijk niet zo lachwekkend meer als ze het leven van andere zwemmers in gevaar brengen en zich geen flikker aantrekken van het eigendom van anderen.
  Misschien hebben die rake klappen hun een beetje opgesoberd. Ik hoop dat ze van de tuchtraad ontslag krijgen en hopelijk als voorbeeld gaan dienen voor hun even onbehouwen collega’s.

 8. Wie niet luisteren wil moet maar voelen. Jammer dat ze alweer vrij zijn. Vraag me af hoe het was afgelopen als het Antillianen waren die een boot van defensie hadden geleend…..

 9. En nog bijna over iemand heen varen ook, Vaerssenbaai zeker niet veel indruk op deze popi jopi’s gemaakt , ik zou ze ook een pak rammel hebben gegeven als t mijn boot was geweest, ze behoren zich normaal te gedragen en dat het nou toevallig militairen zijn maakt het des te schrijnender, hoezo voorbeeldfunctie…. ?? aanpakken die hap !

 10. Die twee dachten natuurlijk als we dan toch moeten “inburgeren” dan meteen maar alles d’r op en d’r aan.

 11. is dat alles… hardere klappen hadden ze moeten krijgen !!! en opdraaien voor de kosten !!

 12. Wat zou jezelf doen als ze onder je neus je boot stelen en vervolgens ook nog schade varen.
  Ik vind het terecht dat ze zo zijn aangepakt! Ze moeten gewoon van andermans spullen afblijven.

 13. Dan moet je ook maar met je poten van een andermans spullen afblijven. Hoop dat ze ervan geleerd hebben.