• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het is 31 december en alle feestagenda’s staan helemaal volgepland. Overal iets te doen of te zien, van pagara’s tot spectaculaire vuurwerkshows en feestjes. Ook familiebezoekjes staan hoog op de agenda. Versgeperst.com ging de straat op om te kijken wat iedereen vandaag gaat doen.

De 34-jarige Thijs is er nog niet helemaal over uit wat hij precies gaat doen. “Het is een beetje afhankelijk van mijn vrienden. We gaan sowieso naar het feest op het Julianaplein s’middags en later naar de Tropen voor de pagara. We weten nog niet zeker of we rond middernacht in de stad naar het vuurwerk gaan kijken of dat we ergens een feestje op zoeken.”

Wensen en doelen voor 2011
Melany (22) is wel zeker van haar zaak. “Ik vier oud en nieuw altijd met mijn familie. Rond 20.00 uur komt iedereen bij mijn grootmoeder en dan gaan we lekker eten en drinken. Om middernacht heeft zij een heel mooi uitzicht over het eiland en kijken we naar het vuurwerk. Daarna bespreken we het nieuwe jaar, wat iedereen wil doen en bereiken. Wij zien het nieuwe jaar echt als nieuwe ronden, nieuwe kansen.”

Jaarwisseling en afscheidsfeest
Ook de 26-jarige Jonathan en Zaira brengen de jaarwisseling bij familie door. “Dat is gewoon traditie”, vertelt Zaira. “Meestal vieren we het bij onze tante, maar dit jaar komt iedereen bij onze moeder”, voegt Jonathan toe. “Onze moeder verhuist in 2011 naar Aruba, dus dit is tegelijkertijd een soort afscheidsfeest voor haar. Het is altijd heel moeilijk om de hele familie bij elkaar te krijgen, dus dat maakt deze avond extra speciaal.”

www.versgeperst.com