• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Hoewel minister René Rosalia van Onderwijs akkoord is gegaan met het feit dat leerlingen van het Peter Stuyvesant College zelf een nieuwe naam voor de school mogen bedenken, blijkt de keuze voor de nieuwe naam toch niet zo vrij te zijn. 

De minister heeft een lijst met voorwaarden opgesteld voor de nieuwe naam, meldt het Antilliaans Dagblad. Zo moet de naam een lokaal tintje hebben, niet te moeilijk zijn, affiniteit met het eiland uitstralen en een positieve bijdrage leveren aan de geschiedenis en cultuur van Curaçao. De naam moet bijdragen aan een gevoel van patriottisme en nationalisme.

12 reacties op “Keuze voor naam PSC toch niet zo vrij”

 1. waarom geen Mugabe College of Idi Amin college?

 2. was een fout moet dus zijn Plaatselijke Schotte College

 3. Ben weer naief geweest dacht dat het bij een school niet om de naam maar om de inhoud van onderwijs gaat? welk nut heeft nu naamsverandering.

  wat is er mis met PSC Plaatselijke Schotte School
  en alles is weer klaar

 4. Ohhh wat ergggg,net een dictatuur en wat een gefrustreerd mannetje die Rosalia,
  PSC hoort bij Curaçao zoals bolo prètu !
  Wellicht een suggestie:
  H.WielsCollege …. ter meerdere eer en glorie van , nou ja , u weet wel, die type’s die hedentendage Afrika ook ten gronde richten !

 5. Het is niet “triest” het is zielig en spreekt van een voort etterende frustratie. Laatst las ik een artikel en daarin werd de suggestie ge-opperd om alle gebouwen die aan de Nederlandse tijd deed herinneren met een bulldozer tegen de grond te werken, beginnend bij Fort Amsterdam (weet u wel, Forti). Nou meneer Rosalia, wat let U, of is dat zelfs naar uw idee te rigoreus. Laat Wiels dan als bestuurde van die bulldozer fungeren, heeft hij geen moekel meer nodig ook. Dus veel gemakkelijker en veel succes ermee en hou nu a.u.b. eens op met dat halfslachtige gedoe, alles of niks zeg ik dan maar, van dat halfslachtige gedoe word ik kotsmisselijk. Respect moet u afdwingen.

 6. Ik hoop dat de volgende Minister van onderwijs (en hopend niet van de PS-kamp) dit onzinnige besluit terugdraait.

 7. Geachte redactie,

  Het wordt nu moeilijk, Minister Rosalia te volgen.Weet deze man precies wat hij wil? Immers
  de naam PSC zelf, voldoet aan alle eisen wat hij nu stelt !
  De naam heeft een lokaal tintje, is niet te moeilijk, heeft zonder meer affiniteit met het eiland en levert een positieve bijdrage aan de echte geschiedenis en cultuur van Curaçao. De naam draagt zeker bij aan een waarlijk gevoel van patriottisme en nationalisme.
  Wat de minister eist en vraagt is duidelijk in ruime mate aanwezig in de naam PSC. Dan rijst de vraag of deze minister weet wat hij wil of is hij verblindt door eigenmachtigheid en niet weet wat hij wil en toch eisen stellen. Het ruikt sterk naar paranoïde!!

 8. Het is gewoon triest! luister is een keer naar de oude en huidige leerlingen!! Rosalia: Dat is je bevolking die je niet serieus neemt! Misschien dat je een keer naar je familie moet luisteren inplaats van Wiels. Stap aub uit PS, redt jezelf!

 9. Ik dacht eerst aan het Helmin WIELS College, maar jammer voor hem…. hij voldoet niet aan de gestelde voorwaarden. Het ontbreekt namelijk aan de voorwaarde dat hij een positieve bijdrage levert aan de geschiedenis en cultuur van Curacao.

 10. PE ES SEI ! college

 11. Ik heb een naam bedacht die aan alle punten voldoet….

  Peter Stuyvesant College

 12. Begint trekken te vertonen van een socialistische “heilstaat”, maar dat is geen wonder met een minister van PS. Zal wel ingefluisterd zijn door de grote roerganger de heer WIELS, de man die geen enkele verantwoordelijkheid durft te nemen en vanaf de zijlijn zijn marionetten opdrachten geeft.