• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het kan nog wel even duren, maar vanaf 2012 wil KLM dagelijks drie extra vluchten richting het Caribisch gebied sturen. Dit meldt de Nederlandse krant Het Parool in een bericht over het conflict tussen Martinair en KLM.

Dochterbedrijf Martinair stopt vanaf november 2011 met de passagiersvluchten en zal dan alleen nog opereren als vrachtvervoerder. Dit betekent dat 80 piloten en 110 stewards en stewardessen zonder werk komen te zitten. Sommigen zijn van mening dat er sprake is van overname door.

Omslachtige discussies
KLM geeft aan dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen en dat er voor het personeel ergens anders een, eventueel minder goede, baan zal worden gezocht. Het personeel van Martinair is van mening dat er sprake is van een overname. In Nederland is er wettelijk vastgelegd dat meeverhuizend personeel dezelfde rechten behoudt en dus bijvoorbeeld eenzelfde salaris moet blijven ontvangen. KLM-piloten zijn het hier niet mee eens en worden daarbij gesteund door twee van de drie KLM-dominerende vakbonden. Alleen de Unie staat achter de mening van Martinair.

Overname
Los hiervan bevestigde een woordvoerdster van het hoofdkantoor van KLM tegenover het Antilliaans Dagblad dat er inderdaad meer vluchten komen zodra Martinair stopt. KLM neemt deze als het ware over. Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten staan hierbij vooraan in de rij.

www.versgeperst.com