• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curaçao nieuws gevangenisCURAÇAO – Binnenkort wordt een begin gemaakt aan de opknapbeurt van de gevangenis, SDKK. Zo’n 150 leegstaande cellen worden in het kader van het Plan Veiligheid onder handen genomen. De werkzaamheden worden door de gevangenen zelf uitgevoerd.

Dit geeft minister van Justitie Elmer Wilsoe aan in gesprek met het Antilliaans Dagblad. Wilsoe stelt dat er sprake is van een ongezonde situatie in de gevangenis, vanwege een tekort aan cellen. Hierdoor zitten er momenteel soms wel 20 gevangenen in één cel. Door het opknappen van de leegstaande cellen zou de situatie binnen aanzienlijke tijd verbeterd kunnen worden.

2 reacties op “Opknapbeurt voor gevangenis”

  1. Het is al knap dat de minister een plan heeft zonder regeringsprogramma en het oplost door gevangenen te laten werken. Budget is natuurlijk onbekend *geen eigen begroting)

    Waarom heeft Sint Maarten wel een eigen regeerprogramma en begroting? kunnen ze daar prioriteiten stellen? wat is belangrijk en wat kan nog even blijven liggen.

  2. Onze minister stelt dat door cellen tekort soms wel 20 gevangen in één cel zitten. Dan vervolgd hij met, leegstaande, ja leegstaande cellen, die opgeknapt moeten worden om de ongezonde situatie op te lossen. Waarom kunnen die 150 leegstaande cellen niet in blokken van b.v. 10 opgeknapt worden, de resterende 140 cellen kunnen dan toch gebruikt worden voor het wegnemen van die ongezonde situatie, zeker een gedeelte daarvan (zelf denk ik dat ik nu te slim bezig ben en het maar verder aan onze alwetende minister moet over laten)