• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curaçao Nieuws - PolitieCURAÇAO – Voor de meeste mensen is de periode tussen kerst en oud en nieuw een rustige periode, maar dat geldt niet voor de Curaçaose politie. Het team van de politie had de afgelopen dagen de handen vol aan overvallen en inbraken. Alle zaken worden momenteel verder onderzocht.

Maandagavond werd aan de Kaya Lantera in Koraal Specht een 19-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van een overval op een carwash aan de Caracasbaaiweg op 24 augustus dit jaar.

Gewapende overval
Op diezelfde maandagavond heeft de politie tevens een 16-jarige jongen aangehouden langs de Kaya Dr. Amado Römer. De jongen wordt verdacht van betrokkenheid bij een overval aan de Caracasbaaiweg eerder deze maand. Drie mannen, waarvan twee gewapend, bedreigden destijds een vrouw die daar kerstbomen verkocht en gingen er uiteindelijk met haar tas en het verkoopgeld vandoor.

Inbraak op resort
Maandagavond tegen middernacht heeft de politie ook nog een 31-jarige man aangehouden op de Witteweg. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak, op 5 november dit jaar. Op die dag braken drie mannen een woning binnen op een resort bij Bapor Kibra. Hierbij werden een telefoon, camera en geld gestolen. De politie onderzoekt de zaak nog verder.

Overval op toerist
Dinsdagochtend ontving de politie een melding over een beroving van een toerist. Twee mannen overvielen een vrouw op de Motetwerf en gingen er met haar tas vandoor. Een patrouille van de politie wist erin te slagen om één van de verdachte mannen te arresteren. Er wordt nog verder onderzoek naar de zaak gedaan.

Bewaker in kritieke toestand
Dinsdagavond rukte de politie uit naar een kantoor van een loterij aan de Oosterbeekstraat. De overvaller betrad het pand gewapend met een mes. De bewaker probeerde in te grijpen maar werd hierbij zes keer gestoken door de overvaller. De gewapende man ging er met een grote som geld te voet vandoor. De gewonde bewaker is met spoed overgebracht naar het Sehos, zijn situatie is kritiek. De politie neemt de zaak verder in onderzoek.

www.versgeperst.com