• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Antilliaanse festival ‘Rio aan de Rijn’ gaat dit jaar gewoon door, ondanks de dodelijke schietpartij bij de vorige editie. Dankzij de positieve reacties uit de Antilliaanse gemeenschap heeft de organisatie op hun website bekendgemaakt door te gaan met het tweede grote zomercarnaval in Nederland.

Met het oog op de gebeurtenissen tijdens Rio aan de Rijn 2010 in Arnhem heeft het bestuur van de organisatie zich ernstig beraden over een tweede editie. Ook is overleg gevoerd met de Arnhemse autoriteiten. “Onze slotsom is, na lang afwegen, dat een prachtig feest waar tienduizenden mensen veel plezier aan beleven niet mag verdwijnen door de wandaden van een enkeling”, meldt de organisatie op hun website.

Reacties
“De talloze reacties die we na het dodelijke incident ontvingen, vooral uit Antilliaanse kringen, hebben daarbij zeker een rol gespeeld. Naast veroordeling van de daders en medeleven met slachtoffers, klonk daarin duidelijk de aanmoediging om door te gaan”, zegt de organisatie die geheel uit vrijwilligers bestaat.

Afrekening
Tijdens het zomercarnaval vorig jaar was er een Curaçaose man om het leven gekomen nadat een schutter met een pistool op het publiek inliep en gericht schoot op de man. Daarbij werden ook twee omstanders geraakt. De politie heeft toen ter plekke twee personen aangehouden. Later bleek dat het ging om een afrekening


www.versgeperst.com