• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

DokmaatschappijCURAÇAO  – Het onderzoek dat gaande is bij Curaçao Port Authority (CPA) is een dure grap. Accountant Terrence ‘Terry’ Hernandez brengt het havenbedrijf 500 gulden per uur in rekening, exclusief omzetbelasting en 12 procent ‘kantoorkosten’. 
Volgens het Antilliaans Dagblad kost doorlichting van CPA, in opdracht van de Raad van Commissarissen (RvC), per maand tenminste 90.000 gulden, exclusief kantoorkosten. Deze cijfers zijn naar voren gekomen uit een gisteren uitgelekte overeenkomst, getekend door CPA-directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy. Waarschijnlijk heeft De Lannoy de overeenkomst getekend onder druk van de RvC en is tevens tot 5 januari (verplicht) met vakantie.

Ontevreden
Het CPA-personeel en medewerkers van de Kompania di Tou Kòrsou (KTK) zijn woedend over de hoge consultancybedragen. Ze stuurde gisteravond een anoniem persbericht rond waarin ze hun ongenoegen uitten. Het personeel is vooral ontevreden over Hernandez en president-commissaris Amparo dos Santos, die het onderzoek leidt.

 

7 reacties op “Hoge kosten onderzoek CPA”

 1. Ik wil ook wel 100.000 per maand verdienen hoor. Duidelijk dat het Nee kamp vollop uit zakkenvullers bestaat.. Asjes, Eisden en nu deze Hernandez.. De waarheid doet pijn aan je ogen…

 2. Wiels was toch tegen dit soort consultants die het volk te veel geld kosten????

 3. Ongelooflijk wat een bedragen er uitgegeven worden voor normale opdrachten. Wie betaald uiteindelijk de rekening????
  Misschien goed idee om “kantoor” van de heer Hernandez ook gelijk maar door te lichten.
  Ik ben beschikbaar voor een luttele 200 ANG per uur all inclusive!

 4. Dat is niet voor de poes 90.000 gulden excl. p/maand. Dit doet mij denken aan het spreekwoord: De een zijn dood, ……
  Gezien voorgaande reacties, is het schijnbaar noodzakelijk het bedrijf door te lichten, maar m.i. kan dat best wel goedkoper.

 5. Zat Hernandez niet in de No Commisie?!? Ach ja gewoon leeg plukken en laat de bevolking maar opdraaien voor die kosten want dat doen we toch al jaren zo, waarom nu anders? Monkey see monkey do

 6. Tijd om weer te gaan staken! Laat Wiels hier zijn mening is over geven! Santos is vriendje van PS. Jammer dat er niet 1 politieke partij is die voor de bevolking wilt werken.

  Lijkt me logisch dat Hernandez niet meer mag verdienen dan onze Premier Schotte! Gaat Hernandez hopelijk het eiland verlaten!

 7. Nu komt de aap uit de mouw al was het al bekend dat de heer Hernandez alleen maar tegen NL was omdat hij geen ‘leuke’ opdrachten kreeg binnen de overheid. Daarom was deze meneer tegen het overnemen van de schulden door Nederland en financieel toezicht.
  En nu zijn de ‘vriendjes; van Hernandez aan de macht en kan hij leuke en dure opdrachtjes voor de overheid doen. Echt als Curacao onafhankelijk zal worden zal binnen een jaar een miljarden schuld zijn opgebouwd door dit soort mensen die zgn het beste voor hebben met Curacao.