• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curacao Airport Holding denkt erover na om de luchthaventax te verhogen. Dit zou nodig zijn om de gewenste verbeteringen aan luchthaven Hato door te voeren. Versgeperst.com ging de straat op en peilde de meningen onder de bevolking: Voor of tegen een verhoging van de belasting?

“Helemaal mee eens”, aldus de 53-jarige Donald. “Iemand moet voor de kosten opdraaien en dan kunnen dat maar beter de passagiers van de luchthaven zelf zijn! Als de overheid extra moet investeren wordt de rekening uiteindelijk ook bij het volk gepresenteerd, waardoor arme gezinnen en mensen die nooit vliegen de dupe worden.”

Lange termijn visie
De 32-jarige Sheila denkt daar heel anders over. “Natuurlijk niet! Als de overheid nu investeert in een betere, moderne luchthaven, dan betaalt dat zich toch vanzelf terug? Denk maar eens na: Meer toeristen, meer winkeltjes, meer ruimte voor restaurants en bars… Op de lange termijn moet dat miljoenen opleveren lijkt mij.”

Ergernissen en frustraties
Yulia (19) en Ruben (27) maakt het niet zoveel uit waar het geld vandaan komt. “Uiteindelijk draait de bevolking toch voor de kosten op”, meent Ruben. “Maar het moge duidelijk zijn dat er op Hato een hoop moet veranderen en dat kost nou eenmaal geld.” Vooral Yulia ergert zich mateloos aan de slechte voorzieningen op de luchthaven. “Hato is een groot drama. Ik vlieg regelmatig en ben helaas dus ook veel op Hato te vinden. Werkelijk alles aan die luchthaven is slecht. De service, de klimaatbeheersing, het aanbod aan winkels en horecagelegenheden… Ik betaal met liefde wat meer belasting als de boel dan eens wordt opgeknapt!”

Alleen internationaal
Shelly (21) vindt de verhoging van de luchthaventax opzich geen gek idee, al heeft de jonge studente zelf een beter voorstel. “Het zou beter zijn om de belasting alleen te verhogen voor verre, internationale vluchten. Met een algemene verhoging worden regionale passagiers, die bijvoorbeeld regelmatig naar Aruba of Bonaire vliegen, de dupe. Op zo’n goedkoop ticket is een belasting van 100 gulden nogal wat. Internationale tickets daarentegen zijn toch al hartstikke duur, dus dan kijk je niet meer op een paar tientjes.”

2 reacties op “‘Hato is een groot drama’”

 1. It’s about time to start listing to the right people that care for “service”
  Each consumer is an investor. He/she is prepared to invest ( tax increase)in exchange
  to get a respectfull , safe and responsible and simple service as return on her/his investment.
  DAE may become the right “tool ” to make investors understand that there is a different way
  of doing business. Support them just like Insel is being supported.
  DAE, kiss them by keeping it safe, secure and simple

 2. Ik denk dat je eerst moet gaan kijken waar je kan gaan besparen
  Dus snijden in de koste ,kijken waar je de service kan verhogen dat heeft niet altijd met de koste te maken
  Kijk eerst naar Hato zelf waar gaat het fout en waar niet
  Maak dan een plan voor langere tijd
  Geld is niet altijd de oplossing
  Hato succes en geeft niet te veel onnodig geld uit
  Arthur