• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na de enorme goudroof op Hato vorig weekend is het verdacht stil gebleven. Er zouden goudstaven met een waarde van ruim zes miljoen dollar zijn verdwenen uit een kluis van Swissport Cargo. Tot nu toe is er vrij weinig in de media gemeld, maar vermoedelijk gaat het om een ‘inside job’.

Er is bijna niemand die commentaar wil leveren over het hoe en wat rondom de roof. Zo zweeg Swissport-directeur Gerhard Goselink nadat hem om uitleg en commentaar was gevraagd. Hij bevestigt noch ontkent dat wat er tot nu toe naar buiten is gekomen. Wel geeft hij aan dat het bedrijf 100 procent meewerkt aan het onderzoek, meldt het Antilliaans Dagblad.

Inside job
Ook de politie laat weinig los over de zaak. Zij zou een bevel hebben gekregen om over de roof te zwijgen. Directeur van Curaçao Airport Holding (CAH) Maurice Adriaens laat weten dat het waarschijnlijk om een ‘inside job’ gaat. Er waren namelijk geen braaksporen of andere schade en de kluis kan van binnen worden geopend. Het is dus mogelijk dat iemand zich heeft laten opsluiten om de kluisdeur vervolgens van binnenuit te openen.

Hoge goudprijs
De staven waren onderweg naar Europa en afkomstig uit een Zuid-Amerikaans land. De reden voor deze roof kan te maken hebben met de hoge goudprijs. Deze staat hoger dan ooit, doordat er een grote vraag is naar goud in Azië en er weinig vertrouwen heerst in de euro en dollar.

www.versgeperst.com